"És tornar al passat"

Rivera, a Sánchez: oferir un altre Estatut a Catalunya és un "error"

"En aquests moments no s'ha de donar més competències a Catalunya ni segurament a cap comunitat", diu el líder de Ciutadans

riveraciudadanosruedaprensa

riveraciudadanosruedaprensa / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha qualificat d’"error" que el president del Govern, Pedro Sánchez, vulgui oferir un nou Estatut per a Catalunya el mes de desembre que ve, i ha assegurat que en aquest moment no s’ha d’aprofundir en l’autogovern sinó a "supervisar" les comunitats i saber com s’utilitzen els diners de l’Estat.

En declaracions a la COPE, el líder de Ciutadans ha criticat que el president aprofiti la seva compareixença en el ple monogràfic sobre Catalunya el 12 de desembre que ve per fer la seva proposta de reforma de l’Estatut.

"És tornar al passat i cometre el mateix error", ha assenyalat, amb referència a l’Estatut del 2006, del qual la justícia va declarar 14 articles inconstitucionals.

Massa competències

Rivera s’ha mostrat contrari a donar més competències "a qui ja en té moltes i, a més, les utilitzen contra Espanya", per això, segons el seu parer, "és el moment d’anar en la direcció contrària, supervisar-les i controlar-les perquè compleixin la llei".

Notícies relacionades

"En aquests moments no s’ha de donar més competència a Catalunya ni segurament a cap comunitat. Aquest país ja s’ha descentralitzat, i és el moment de supervisar, de saber com s’utilitzen els diners, i de, si algú passa de la ratlla, controlar-lo", ha valorat.

Davant el posicionament del Govern d’oferir una nova regulació autonòmica per a Catalunya, Rivera contesta que s’ha d’exigir als dirigents catalans complir la Constitució i "supervisar" les competències que tenen, en lloc de donar "més privilegis" als que "han fet un cop".