ACTE A NOU BARRIS

Iglesias avisa PSOE, ERC i PDECat: sense cessions Espanya pot ser una altra Turquia

El líder de Podem i Colau reclamen a Barcelona a Sánchez que no «llanci la tovallola dels pressupostos»

L'alcaldessa demana a ERC i PDECat que no faci pagar a la classe treballadora «els plats trencats de les polítiques de judicialització del PP»

zentauroepp45852230 barcelona 11 11 2018  barcelona   acte amb ada colau i pablo181111123320

zentauroepp45852230 barcelona 11 11 2018 barcelona acte amb ada colau i pablo181111123320

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pablo Iglesias ha visitat aquest diumenge Barcelona per reivindicar, juntament ambAda Colau, la necessitat que surti a la superfície l’acord pressupostari assolit entre Podem i el PSOE. Uns comptes l’aprovació dels quals sembla en el dia d’avui molt complicada després que el PDECat i ERC hagin donat un sonor cop de porta quan s’han conegut les peticions de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat en el judici del procés. L’alcaldessa de Barcelona ha clamat que les classes treballadores “no es mereixen pagar els plats trencats de les polítiques de judicialització del PP”. El líder de Podem ha demanat al PSOE i als independentistes que cedeixin una mica si no volen crear un govern de PP, Ciutadans i VOX que converteixi Espanya en una nova Turquia. 

Nou Barris ha tornat a ser escenari d’un altre acte d’Iglesias. No és casual, ja que allà es va consolidar la victòria de Colau a Barcelona i serà clau en les municipals del mes de maig. En un acte amb aires preelectorals (en el que tots els participants han posat de relleu la tasca de govern municipal), l’alcaldessa li ha reclamat a Pedro Sánchez que “no tiri la tovallola” dels pressupostos i “els defensi fins a l’últim minut”.

Davant de més d’un miler de persones, a més de glossar les virtuts de l’acord, Iglesias ha advertit el president del Govern que “l’acord més d’esquerres de la història d’Espanya no es tira endavant amb decrets llei sinó tirant endavant els pressupostos”. Després de reconèixer que “potser sigui immoral” aprovar els comptes amb “presos polítics a les presons”, ha recordat als independentistes que anar a eleccions només podria o deixar una situació idèntica a l’actual o crear un govern de PP, Ciutadans i VOX, que complicaria més encara la situació dels sobiranistes i podria convertir Espanya en una nova Turquia, amb el risc d’“il·legalització de partits” i “més presos polítics”. Per evitar que això ocorri, ha reclamat cessions a ERC, PDECat i PSOE.

Notícies relacionades

“Tirar els pressupostos endavant no resol el problema dels presos polítics ni la situació a Catalunya. Però perquè aquest Estat continuï sent democràtic, tots haurem de cedir una mica”, ha apuntat Iglesias, que ha lamentat que Sánchez no hagi fet el gest que li va demanar a les portes de Lledoners. “Tots sabem que el Govern no ha estat a l’altura.  Si vol que els traguem haurà de pencar”, ha advertit el secretari general morat, que ha reclamat al president espanyol que no descarti cap interlocutor (amb referència a Carles Puigdemont i Junqueras) i ha reflexionat que la democràcia espanyola haurà, algun dia, d’“homenatjar aquests demòcrates catalans” com Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

La carambola dels comptes catalans

En l’acte, sota el títol “Ara és possible” i que s’emmarca en la ruta que està fent Iglesias per presentar l’acord pressupostari, també hi han participat Lucía Martín (portaveu d’En Comú Podem en el Congrés), Gerardo Pisarello (tinent d’alcalde de Barcelona) i Jéssica Albiach. La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem a la Cambra catalana ha volgut avisarQuim Torra que s’oblidi d’aprovar els comptes a Catalunya si no hi ha correspondència en els de l’Estat i si no es reverteixen les retallades. “Senyor Torra, si pensa que aprovarem uns pressupostos continuistes d’una dècada de foscor i retallades que no ens facin abandonar els set podis de la vergonya és que no ens coneix; no els aprovarem ni acceptarem gestos simbòlics als pilars de l’Estat del Benestar”.