CONGRÉS A BRUSSEL·LES

Els liberals europeus expulsen el PDECat per la corrupció de CDC

El consell extraordinari d'ALDE confirma amb una majoria de dos terços l'expulsió de la formació catalana

zentauroepp37862199 leader of the alde guy verhofstadt speaks during a media con181027130351

zentauroepp37862199 leader of the alde guy verhofstadt speaks during a media con181027130351 / Olivier Matthys

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

El PDECat ja no ésmembre de l’aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE). Tal com estava previst, la formació acaba d’aprovarl’expulsió del partit català durant una reunió extraordinària feta pel consell d’ALDE en un cèntric hotel del barri europeu a Brussel·les. Es consuma així la recomanació adoptada de forma unànime per l’executiva de la formació el 26 de setembre passat, quan en va recomanar l’expulsió com a càstig pels casos de corrupció que afecten l’antiga Convergència.

La formació catalana, adscrita a la família liberal des de l’entrada d’Espanya a la UE el 1986, ha enviat a la reunióPau Castellví, membre també de les joventuts dels liberals, en un últim intent per demostrar que és un partit nou que ha deixat enrere les ‘corrupteles’ de l’antiga Convergència de Jordi Pujol. Les seves explicacions, no obstant, no han convençut les més de vint delegacions –de 47 partits de ple dret amb què compta el partit– que han acudit al consell i la recomanació unànime de l’executiva ha tirat endavant.

Notícies relacionades

La decisió es produeix a menys de quinze dies del Congrés anual d’ALDE que tindrà lloc entre el 8 i el 10 de novembre a Madrid. El partit fa pinya i confirma així el seu suport total a la formació que lidera Albert Rivera en la seva reorganització de cara a les eleccions de finals de maig del 2019.

L’expulsió del PDECat del partit polític d’ALDE no significa que l’únic eurodiputat de la formació catalana, Ramón Tremosa, hagi de deixar de ser membre del grup polític a l’Eurocambra on comparteix grup amb el PNB –membre del Partit Demòcrata Europeu– i Ciutadans que va obtenir dos escons en les passades eleccions que van ocupar Javier Nart i Juan Carlos Girauta, substituït posteriorment per Carolina Punset, que va anunciar la seva intenció d’abandonar la formació taronja per discrepàncies amb C’s i que ha sigut expulsada del partit.