MISSATGES POLÈMICS

Dimiteix el cap de la Policia a Navarra per insults a polítics a Twitter

El ministre de l'Interior, Grande-Marlaska, n'estava estudiant el cessament

dgrln35klkurzhzd0ezxg21100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periodico / Agencias

El cap superior de la Policia Nacional a Navarra, Daniel Rodríguez López, ha presentat la seva dimissió després de revelar-se que utilitza un compte de Twitter amb un perfil anònim per insultar polítics d’esquerra i lloar el colpista Antonio Tejero i el líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal.

Fonts policials han informat a Efe de la renúncia Rodríguez López, nomenat el 2012 pel Govern del PP i el cessament del qual estudiava el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

En els seus missatges, el comissari Rodríguez qualifica de "fastigosa" l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i titlla d’"imbècil patològic" el diputat d’ERC Gabriel Rufián.

La portaveu del Govern de Navarra, María Solana, ha considerat que és "greu" el contingut dels tuits tot i que ha evitat aprofundir més en les crítiques per "falta d’informació".

D’altra banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha qualificat de "trol fatxa" el comissari dimissionari. En un missatge a Twitter, Iglesias ha defensat que la imatge del Cos Nacional de Policia "no pot associar-se" a la de Rodríguez López. "Tothom sap que pot tenir les seves idees, però els milers de policies honestos, professionals i compromesos amb la democràcia que treballen i s’arrisquen cada dia, no es mereixen això", assenyala en el seu missatge.

Notícies relacionades

Les crítiques a Rodríguez López han arribat també del portaveu del PNB en el Congrés, Aitor Esteban, que ha qualificat d’"impresentable" l’actitud de l’excap superior de policia. "Més enllà de les idees polítiques que es puguin tenir, el que no pot fer un funcionari públic és anar insultant", ha afirmat Esteban que veu "idees contràries a la democràcia" entre els missatges que Rodríguez López va publicar. 

Els partits polítics independentistes, un dels principals objectius dels insults, han demanat al Govern de Pedro Sánchez que actuï de manera "contundent". Per al portaveu d’ERC, Joan Tarda, resulta "alarmant" trobar dins de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat gent que "no només insulta sinó que amenaça". De la mateixa manera s’ha expressat el representant del PDECat, Carles Campuzano, que ha instat l’Executiu a actuar contra "els funcionaris de l’Estat que aclamen l’‘a por ellos’ que es va viure fa un any". "No és acceptable que hi hagi policies que en lloc de protegir els drets es dediquin a vulnerar-los", ha conclòs.