DECLARACIONS POLÈMIQUES

Arrimadas: "A Companys no el va afusellar l'Estat espanyol, sinó el règim franquista"

La líder de Cs a Catalunya qualifica d'«humiliació» buscar el vot d'ERC als Pressupostos a la presó de Lledoners

la-lder-de-cs-a-catalunya-ins-arrimadas-nega-que-lestat-espanyol-afusells-el-1940-a-llus-companys / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha negat aquest divendres que l’expresident de la Generalitat Lluís Companys fos assessinat per l’Estat espanyol el 1940, després de ser capturat per la Gestapo a França durant el seu exili.

Qui el va afusellar va ser el règim franquista, no l’Estat espanyol”, ha assegurat Arrimadas en una roda de premsa, després de justificar l’absència del seu partit en l’homenatge de dilluns passat davant de la tomba de l’expresident amb l’argument que no estaven d’acord amb l’“orientació” d’acte. Un acte, d’altra banda, al qual Ciutadans no s’ha sumat mai des del seu naixement, ara fa 12 anys.

Reunió Iglesias-Junqueras

Notícies relacionades

D’altra banda, la dirigent del partit taronja ha considerat “nefast per a la marca Espanya i una humiliació” que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, busqui el recolzament independentista als Pressupostos Generals de l’Estat reunint-se a la presó amb el president d’ERC, Oriol Junqueras.

“Cap país seriós i democràtic hauria de negociar a la presó aquests Pressupostos amb la gent que vol trencar el país”, ha afegit Arrimadas abans de vaticinar que “les condicions que posarà l’independentisme no seran millores per a les condicions dels ciutadans”, sinó, ha afegit, “la impunitat per a les persones que estan a la presó i que es pensen que poden fer el que vulguin”.