AUDIÈNCIA NACIONAL

A presó l'etarra que va enviar una carta demanant atemptar contra funcionaris de presons

El jutge entén que és un delicte d'integració en organització terrorista tot i que la missiva és del 2002

Al document, intervingut a França un any després, demanava posar un cotxe bomba contra els "escarcellers feixistes" d'Acaip

etarras-encapuchados-rueda-de-prensa

etarras-encapuchados-rueda-de-prensa

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea ha decretat l’ingrés a presó de Jose Karlos Apeztega Jaka, detingut aquest dimarts a Hernani (Guipúscoa), per la carta que el 2002 va enviar a l’organització terrorista ETA en la qual demanava "un missatge clar" per als "escarcellers feixistes" del sindicat Acaip, per al qual proposava "posar un cotxe bomba" a la seva seu a Madrid. 

El magistrat entén que, malgrat els 16 anys transcorreguts, la missiva, entregada per les autoritats franceses a les espanyoles, és constitutiva d’un delicte d’integració en organització terrorista. La carta va ser intervinguda el 2003 després de la detenció dels etarres Ainhoa García Montero, Aitor García Justo, Asier Aranguren i Thierry Idart al pis on vivien a la localitat de Saintes.

En la missiva, Apeztega precisa una comunicació anterior sobre el director de la presó de Màlaga que havia canviat recentment i explica que "últimament s’han produït pallisses a companys de diverses presons, així que cal enviar un missatge clar als escarcellers, per fer-los entendre que no acceptarem aquest tipus de coses".

Notícies relacionades

Recomana fer-los saber que cada vegada que clavin una pallissa a "un dels nostres companys", ho pagaran. Llavors, proposa posar un cotxe bomba a la seu del sindicat, "almenys si continuen mostrant aquest comportament envers els presos polítics bascos".

"D’altra banda, una acció d’aquest tipus tindria un ressò considerable i seria ideal per ficar la por al cos als escarcellers. Res més, sigueu bons i moltes abraçades, endavant sempre", conclou.