Exèrcit de Terra

Mor un militar ferit en un exercici de tir a Osca

El comandant va rebre un tret a la zona inguinal en un camp de tir al municipi aragonès de Jaca

militarjacahuesca

militarjacahuesca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Exèrcit de Terra ha confirmat aquest dimecres la mort del comandant que va resultar ferit aquest dimarts en un exercici tàctic amb foc real en un camp de tir a Jaca (Osca).

"Lamentem informar que el comandant Fernando Yarto Nebreda, destinat a Jaca, ha mort com a conseqüència de les ferides sofertes ahir en un tema amb foc real", ha informat l’Exèrcit de Terra. Yarto formava part del’Escola Militar de Muntanya i Operacions Especials d’aquesta localitat d’Osca.

"Des d’aquí les nostres més profundes condolences a la família i companys en aquests moments durs. DEP", ha expressat la branca terrestre de les Forces Armades.

Els fets van tenir lloc a les 7.30 hores d’aquest dimarts durant un exercici tàctic amb foc real que es feia alcamp de tir de Las Batiellas, una zona d’entrenament situada a 4 quilòmetres de Jaca.

Notícies relacionades

El comandant era professor del curs de muntanya i supervisava un exercici nocturn programat al camp de tir quan un tret fortuït li va impactar a la zona inguinal.

Va ser atès en el moment pel metge de la unitat, i després va ser traslladat en una uci mòbil a l’hospital de Jaca. Una vegada estabilitzat, es va decidir el seu trasllat en un helicòpter del 112 a l’Hospital Provincial San Jorge d’Osca, on va ingressar amb pronòstic molt greu. Se’l va intervenir quirúrgicament per a la reconstrucció de la femoral i estava ingressat a l’uci.