QUEIXES DE PARES

Ensenyament va instar a retirar un llaç groc en una escola bressol pública d'Esplugues

El símbol independentista es va treure abans de la commemoració de la consulta de l'1 d'octubre

zentauroepp45393121 sociedad  llar de infants el sucre   inspeccion de ensenyame181008195952

zentauroepp45393121 sociedad llar de infants el sucre inspeccion de ensenyame181008195952

2
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

La Inspecció Educativa dels serveis territorials del Baix Llobregat de la Conselleria d’Ensenyament va intervenir abans de l’1 d'octubre perquè es retirés un llaç groc en una llar d’infants pública d’Esplugues de Llobregat. 

L’Escola Bressol El Sucre, que va acollir urnes l’1 d’octubre del 2017, tenia penjat un llaç groc des que va començar la protesta independentista per l’aplicació de l’article 155. La situació va provocar queixes d’alguns pares, unes de les quals va arribar als serveis territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat, que van optar per demanar a la directora que retirés el símbol, segons admeten fonts de la conselleria.

Fins ara, Ensenyament es pronunciava perquè l’exhibició de simbologia era part de la potestat de cada director de centre educatiu. 

El Sucre, una de les cinc escoles bressol públiques d’Esplugues, va retirar el llaç a finals d’octubre, una setmana abans del primer aniversari de l’1 d’octubre.

Una setmana després de la commemoració de la consulta, i ja sense el símbol, van aparèixer pintades nazis en diversos punts de la població, entre els quals l'escola bressol, segons va denunciar la mateixa alcaldessa, Pilar Díaz, del PSC, que va instar a les brigades municipals de neteja a esborrar les pintades i va demanar respecte a la convivència.

Els símbols nazis van tornar a aparèixer al cap de pocs dies i van tornar a ser eliminats pels operaris públics. Hi va haver certa polèmica, ja que la directora del centre, Montserrat Soler, es negava que els esboressin per mostrar l’atac. “Volia que s’adonessin de quina mena de persones hi ha a Esplugues, on es treuen llaços grocs”, va explicar una professora del centre.

Convocatòria de l’ANC 

L’escola, que va acollir urnes durant la consulta independentista, s’havia sumat a la convocatòria de l’ANC per commemorar l’1 d’octubre, juntament amb el Centre Cultural L’Avenç, l’Institut Severo Ochoa i el CAP Can Vidalet. Des d’aquests centres els manifestants estaven cridats a protagonitzar una marxa per arribar a la plaça de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Esplugues de Llobregat, com altres municipis catalans, viu la doble situació d’independentistes i contraris a la independència. De fet, el pacte de govern sorgit després de les eleccions municipals del 2015, entre el PDECat i el PSC, es va trencar abans del fallit referèndum per l’oposició del PSC a la consulta il·legal i la seva negativa a cedir espais públics per realitzar-la. El PDECat va abandonar el govern municipal.

Un noi d’Esplugues, Adrià Carrasco, és un dels membres dels CDR encausats per la Guàrdia Civil que actualment està fugit a Brussel·les.