Societat Civil amenaça amb mobilitzacions contra Torra si vulnera la llei

El president de l'entitat, José Rosiñol, demana unitat als partits constitucionalistes

zentauroepp43631448 graf4306  madrid  06 06 2018   el presidente de societat civ180606102918

zentauroepp43631448 graf4306 madrid 06 06 2018 el presidente de societat civ180606102918 / Juan Carlos Hidalgo

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de SCC, José Rosiñol, ha advertit aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, que cridaran a noves mobilitzacions si el Govern es torna a saltar la llei: "Si Torra té l’ocurrència de saltar-se la llei, sortirem al carrer de nou".

En la clausura de l’acte de SCC 'Un clamor pel seny' per l’aniversari de la manifestació unionista del 8 d’octubre del 2017, Rosiñol ha assegurat que SCC és una eina d’actuació per al futur i ha demanat als partits constitucionalistes "unitat" i mirar junts cap al futur, en les seves paraules.

En aquest sentit, Rosiñol ja havia demanat abans de l’acte la dimissió de Torra per "agitar" els Comitès de Defensa de la República (CDR) i dividir els catalans segons la seva ideologia, i ha criticat que el president recolzi un moviment que ha qualificat de prefeixista.

"Aquest acte volem que sigui com un aniversari; com un abans i un després de la situació que es viu a Catalunya, i que recordi la resposta massiva que va tenir la manifestació", i ha remarcat que va ser un moment de ruptura en què es va demostrar que els sobiranistes no poden parlar en nom de tot Catalunya.

Sentit comú

El vicepresident de SCC, Álex Ramos, ha relatat que en la Diada de l’11 de setembre del 2012 va somiar que els catalans que se senten espanyols també "sortirien al carrer", i el responsable de mobilitzacions de SCC, Sixto José Cadenas, ha expressat que el que va unir els catalans en aquella jornada va ser el sentit comú.

L’acte ha estat conduït pels periodistes Anna Grau, Albert Castillón, Regina Farré i Pablo Planas, i ha comptat amb la presència del president del PP català, Xavier García Albiol; la vicesecretària de Comunicació del PP català, Esperanza García; el portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta, i el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa.

Castillón ha assegurat que a l’acte han assistit agents dels Mossos d’Esquadra: "La majoria són constitucionalistes i han d’aguantar els caps que tenen", ha assegurat el periodista; d’altra banda, l’experiodista de TV3 Regina Farré ha assegurat que hi ha treballadors de la cadena catalana que pateixen la politització de la cadena.

Grau ha assegurat que s’ha hagut de "trencar la cara per defensar el discurs del Rei" després de l’1-O i ha dit que estan en joc les llibertats i maltractaments civils; per la seva banda, Planas ha ironitzat amb el fet que les institucions fessin un minut de silenci pels ferits del referèndum quan només es va produir la pèrdua d’un ull, amb referència al ferit per l’impacte d’una pilota de goma, Roger Español.

"Arrasar" l’independentisme

L’exdiputada del PSC al Congrés Anna Balletbò ha relatat que no és els mateix viure al districte de l’Eixample que en un poble de 2.000 o 3.000 habitants: "Si tens una botiga, segons el que diguis, ja pots abaixar la persiana"; d’altra banda, el catedràtic de Dret Constitucional a la UAB Francesc de Carreras ha dit que la universitat catalana està dominada pels grups d’universitaris independentistes.

Notícies relacionades

L’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo ha assegurat que el nacionalisme va permetre i va consentir que l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, enganyés al fisc durant 23 anys: "S’ha d’arrasar i arraconar l’independentisme", i ha agraït al Tribunal Suprem el seu treball en aquest àmbit.

L’advocat, expresident del Consell de l’Advocacia Catalana i president de l’associació Llibertats, Pere Lluís Huget, ha explicat que en la manifestació es va trobar companys advocats de Reus (Tarragona) que gairebé no coneixia, però que allà es van abraçar de l’emoció. Quant a la també catedràtica de Dret Constitucional Teresa Freixes, ha defensat el paper del Rei i la seva obligació de defensar les institucions.