Audiència de Barcelona

Arxivada definitivament la causa oberta contra el regidor d'ERC que es va posar un nas de pallasso l'1-O

També s'ha dictat el sobreseïment del delicte de desobediència que s'atribuïa a un cap dels Mossos per la seva actuació durant l'1-O

zentauroepp43046677 jordi pesarrodona amb un ram de roses grogues a la pla a de 180423141305

zentauroepp43046677 jordi pesarrodona amb un ram de roses grogues a la pla a de 180423141305 / Gemma Aleman

1
Es llegeix en minuts
Acn / Manresa

L’Audiència de Barcelona ha arxivat definitivament la causa oberta contra el regidor per ERC de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona pelsdelictes d’odi i resistència greu a l’autoritat durant l’1-O al Bages. A l’abril la titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Manresa ja va arxivar provisionalment els delictes que se li atribuïen a Pesarrodona, però la fiscalia va recórrer aquesta decisió. No obstant, sobre el regidor encara pesa una altra causa per desobediència greu i haurà d’anar a declarar als jutjats de la capital del Bages el pròxim 10 d’octubre.

Pesarrodona ha celebrat en declaracions a l’ACN l’arxiu de la causa i considera que "demostra que l’informe que va fer la Guàrdia Civil era fals". L’edil ha dit que ha sigut un dia "d’eufòria desmesurada", no només per a ell, sinó també per a la seva família", que ha patit molt aquests mesos". En la resolució, l’Audiència també confirma l’arxiu del delicte de desobediència que s’atribuïa al cap de Seguretat Ciutadana dels Mossos al Bages per la seva actuació a l’Escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada l’1-O.