gravacions

El PP demana la dimissió de Delgado pels àudios amb Garzón i Villarejo

Ciutadans ha demanat la compareixença en el Congrés de la ministra de Justícia

zentauroepp44738457 mur09  murcia  22 08 2018   el secretario general del pp  te180823140040

zentauroepp44738457 mur09 murcia 22 08 2018 el secretario general del pp te180823140040 / CRISTOBAL OSETE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha demanat la dimissió de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, després de sortir a la llum els àudios d’un dinar en què va compartir taula amb Baltasar Garzón i José Villarejo: “Que l’hagin enxampat mentint d’una forma tan descarada, justifica àmpliament que no segueixi com a ministra ni un minut més”, ha dit el número dos de Gènova 13. 

Després de les últimes informacions sobre la titular d’aquest ministeri, creu que “Espanya no mereix un Govern que menteixi als espanyols”" i ha demanat a Sánchez “que respecti els ciutadans” i els doni veu a les urnes. Les paraules de García Egea s’han escoltat hores després que el president del seu partit, Pablo Casado, remarqués que Delgado va mentir sobre la seva relació amb l’excomissari de policia i demanés les seves explicacions després de la publicació d’una gravació que evidencia la seva amistat.

Aquest dilluns el mitjà digital Moncloa.com publica diversos àudios gravats el 2009 en un dinar d’agraïment que Villarejo, avui en presó preventiva, va donar per a la concessió d’una medalla al mèrit. En aquest esdeveniment l’ara ministra actua amb familiaritat i se l’escolta comentar temes quotidians. Hi van participar l’exmagistrat Baltasar Garzón, el llavors director adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional, Eugenio Pino, i tres comandaments policials adjunts al DAO d’aquella època: Enrique García Castaño, àlies ‘El Gordo’; Miguel Ángel Fernández Chico (mort) i Gabriel Fuentes.

D’altra banda, Ciutadans ha registrat en el Congrés la petició de compareixença urgent de la ministra. La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, creu que la ministra ha de donar explicacions perquè aquestes gravacions posen en relleu que “sembla que no ha dit tota la veritat” quan fa uns dies Delgado va negar qualsevol tipus de relació personal o professional amb el comissari, a presó pel cas Tándem, més enllà d’haver-hi coincidit en algun acte.

Notícies relacionades

Ciutadans vol que la ministra acudeixi a la comissió de Justícia a donar compte de la seva vinculació amb exalts comandaments policials, actualment imputats, i la contradicció de les seves declaracions sobre aquest tema”, assenyala a la sol·licitud de compareixença.

Des de Podem, la coportaveu de l’Executiva,Noelia Vera, ha dit que creu que la ministra “haurà de donar explicacions”. “Haurà de donar explicacions, evidentment, si hi ha hagut aquesta conversa. Escoltarem també què diu la ministra”, ha assegurat la diputada morada en declaracions a la Sexta.