celebració al restaurant Rianxo

Uns àudios reflecteixen el menjar de la ministra Delgado, Garzón i Villarejo

Els tres es van reunir amb altres comandaments policials per celebrar la medalla al mèrit concedida a l'excomissari

atlas-20180924-las-grabaciones-de-un-almuerzo-en-2009-desvelan-la-estrecha-relacin-entre-villarejo-garzn-y-la-ministra-delgado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns àudios gravats en un dinar en què van participar la ministra de Justícia, Dolores Delgado, el jutge inhabilitat Baltasar Garzón i l’excomissari José Manuel Villarejo mostren que aquestes persones mantenien una relació professional estreta fa nou anys. Els testimonis, difosos aquest dilluns pel digital moncloa.com revelen qué es va parlar al restaurant madrileny Rianxo, per celebrar la medalla al mèrit concedida a l’expolicia, avui en presó preventiva. 

En aquest dinar, que va tenir lloc l’octubre del 2009, els tres també comparteixen taula amb el llavors director adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional, Eugenio Pino, i tres comandaments policials adjunts al DAO d’aquella època: Enrique García Castaño, àlies ‘El Gordo’; Miguel Ángel Fernández Chico (mort) i Gabriel Fuentes. Aleshores, cap estava imputat i tots eren alts càrrecs de la cúpula policial, per la qual cosa aquesta circumstància podria explicar el seu tracte pròxim. De fet, els mateixos policies es refereixen a Delgado i a Garzón com “Lola” i “Balta”.

Les quatre hores del dinar van ser gravades en la seva totalitat pel mateix Villarejo, segons aquest rotatiu. Delgado xerra amb ells amb familiaritat sobre temes vinculats a l’Audiència Nacional, on era llavors fiscal. Per exemple, conversen sobre l’arribada a Espanya de dos pirates somalis, dins del marc del segrest del pesquer ‘Alakrana’.  

Aquest mateix matí, el president del Partit Popular, Pablo Casado, demanava que la titular de Justícia donés explicacions després de la publicació de les gravacions que proven l’amistat entre ella i l’excomissari.

La reacció de Justícia després de la nota

Notícies relacionades

Aquesta informació arriba després que se sabés que l’Audiència investiga una anotació feta per Villarejo en què esmenta una cita amb Delgado. La nota reflectia una reunió amb ella per obtenir-ne el recolzament en benefici de l’empresari Ángel Pérez-Maura, que estava immers en un procés d’extradició al ser reclamat per la justícia de Guatemala.

Justícia va reaccionar en primer lloc negant qualsevol trobada i rebutjava qualsevol relació entre Delgado i Villarejo. “Ni va concertar ni va mantenir cap cita amb el comissari citat en la informació, amb qui mai ha tingut relació de cap tipus”, va assenyalar en un comunicat. Hores després, Delgado va dir que no ha tingut “cap tipus de relació personal, professional, oficial o no oficial, més enllà d’haver-hi coincidit en companyia d’altres persones en algun esdeveniment”.