NOVA FORNADA DE CORREUS

Els jutges van criticar en el seu xat la negativa d'Alemanya d'extradir Puigdemont

Un magistrat va comparar el cas de Puigdemont amb el d'"un violador que en lloc d'introduir el penis introdueix objectes a la vagina"

Torra afirma que els nous correus el reafirmen en la seva petició de dimissió de Lesmes i la depuració de responsabilitats

zentauroepp43484887 barcelona 25 05 2018 ciutat de la justicia fotografia albert180920083723

zentauroepp43484887 barcelona 25 05 2018 ciutat de la justicia fotografia albert180920083723 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nova fornada de correus al canal corporatiu dels jutges en contra del procés independentista i els seus líders. En la tanda de missatges que difonen aquest divendres 'eldiario.es' i 'El Món', molts es queixen del rebuig de la justícia alemanya a extradir Carles Puigdemont.

Després de la primera negativa, el 5 d’abril, amb què l’expresident va quedar en llibertat provisional, un jutge obre el debat: "Seria interessant saber què dirien els alemanys si fos al revés, és a dir, que un tribunal espanyol hagués acordat el mateix que l’Audiència Territorial alemanya en un afer similar".

Un jutge de vigilància penitenciària proposa ‘venjar-se’n’ i quan Alemanya demani una ordre d’entrega a Espanya "demanar informació sobre permisos, tercer grau i llibertat condicional, i programes de tractament i condicions higienicosanitàries i de no violació dels drets humans dels funcionaris alemanys, vista la seva història".

Una magistrada explica una experiència similar que va tenir després de sol·licitar una extradició a Holanda i conclou: "El que planteges no és anodí perquè ells ho exigeixen com si es tractés d’un país bananer ".

Violacions i 'La manada’

No obstant, el més polèmic dels missatges és el d’un togat que considera que el problema és la tipificació difernt del delicte de rebel·lió a Alemanya i a Espanya. "És el mateix que, per exemple, en un delicte de violació no s’hagués introduït el penis sinó un objecte a la vagina de la violada. A Espanya això és violació, però hi ha països en què això no és un delicte de violació. Però això no significa que l’abusador sexual no sigui un fill de puta, tot i que no pugui ser extradit, ni que hagi trencat el sistema".

Així mateix, durant el mes d’abril destaca un correu d’una jutge de Tarragona que mostra la seva sorpresa per la crida d’Òmnium Cultural  a manifestar-se en contra de la sentència de 'La manada’. "Fins i tot alguns independentistes estan flipant. Aquí a Catalunya s’ajunta el pa i la gana", addueix.

Reacció de Torra

Notícies relacionades

Després de sortir a la llum aquests nous missatges, el president, Quim Torra, ha tornat a demanar la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i que s’arxivin totes les causes del procés sobiranista.

En un apunt en el seu perfil de Twitter, Torra assegura que els correus publicats aquest divendres el reafirmen en la declaració d’ahir: "Dimissió del president del CGPJ, sancions immediates i investigació de la fiscalia, alliberament dels presos polítics i tornada dels exiliats, i arxivament de totes les causes; denúncia a la UE".