DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

Torra clama contra els jutges i exigeix la dimissió de Lesmes pels missatges contra el procés

El president considera que el xat de magistrats demostra l'absència d'independència judicial

20180920 407612 torrat 1 1-1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb el primer aniversari del 20-S, el president Quim Torra ha comparegut aquest dijous per clamar contra el sistema judicial espanyol després que 'Eldiario.es' i 'El Món' hagin publicat els missatges d’un fòrum de jutges en què es compara l’independentisme amb el nazisme i es demana no negociar ni dialogar "amb els colpistes".

Torra ha denunciat el contingut dels missatges i ha considerat que suposen la demostració de l’"absència d’independència d’un ampli sector de la judicatura". Segons el seu parer, qüestionen els fonaments de l’Estat de dret perquè, ha afegit, "els jutges no poden tenir cap vinculació ni favoritismes que posin en qüestió la seva objectivitat".

"La poca confiança que pogués quedar en la justícia espanyola avui s’ha trencat definitivament. No hi ha independència judicial ni imparcialitat [...] no hi ha seguretat jurídica per als independentistes a l’Estat espanyol", ha remarcat el president abans de preguntar-se si després d’aquestes revelacions es pot confiar que els processats tindran un judici just.

Petició de dimissió

Notícies relacionades

Per tot això, Torra ha exigit la dimissió "immediata" del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, l’obertura d’una investigació per depurar les possibles responsabilitats penals dels autors dels missatges, així com la llibertat immediata dels empresonats i l’arxiu de totes les causes relacionades amb el procés.

Igualment, el president ha anunciat que aquest mateix dimecres demanarà al president del Govern central, Pedro Sánchez, una actuació "immediata i contundent" i preveu dirigir-se a la comissària europea de Justícia per traslladar-li la seva "preocupació i la seva queixa".