IMMIGRACIÓ

Calvo, al PP: "A Europa bufa el vent del perill i la desconfiança, no s'hi apuntin"

Montserrat qualifica el Govern d'"incompetent" i "irresponsable" i l'acusa de ser ell mateix l'"autèntic efecte crida"

hfgro1mcwvjbqk4sriyof71100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha demanat aquest dimecres al PP que en política migratòria se situï al costat de l’Executiu i no al costat dels que "sacsegen els vents del perill i la desconfiança", amb referència als missatges antiimmigració de líders com el primer ministre italià, Matteo Salvini.

No "s’apuntin vostès a aquest discurs a Europa, no s’apuntin al discurs que a Europa està bufant el vent del perill, de la desconfiança, apuntin-se al de defensar els valors de la democràcia, que són els que representa Europa al món, no ho ho agitin", ha recalcat Calvo en el Congrés en resposta a una pregunta formulada per la portaveu popular, Dolors Montserrat, sobre si considera "fracassada o inexistent" la política de migració del Govern central.

Prèviament, Montserrat ha acusat l’Executiu de Pedro Sánchez de ser l’"autèntic efecte crida" amb les seves rectificacions en aquest àmbit, al passar de la "rebuda amb els braços oberts a València a la devolució en calent a Ceuta". "La seva obsessió per la demagògia, per la propaganda, fa que oblidin el drama de milers de dones, homes i nens que venen a buscar un futur millor", ha retret la popular abans de preguntar a la vicepresidenta "de quin costat de la tanca" està el Govern.

"Incompetència" i "irresponsabilitat"

Notícies relacionades

"Vostès volien sorprendre el món amb el seu monopoli de la generositat, i l’han sorprès, certament l’han sorprès, amb el monopoli de la incompetència i la irresponsabilitat. El seu Govern és l’autèntic efecte crida, amb un president que només pensa en les fotos, amb un ministre que només pensa a treure les concertines i amb una vicepresidenta que pensa que les fronteres, com els diners públics, no són de ningú", ha etzibat Montserrat entre els aplaudiments del seu grup.

Calvo, d’altra banda, ha assegurat que el Govern ha complert les seves obligacions en matèria de drets humans i ha col·locat en la consciència de la resta d’estats de la UE que "aquest era un problema d’Europa que passava a Espanya". "El que vostès no van fer per absència i per incompetència", ha apuntat abans de reblar: "Efecte crida, vostè preguntant això aquí".