ERC incorpora quatre dones en la seva executiva

Els republicans es reforcen davant del vendaval judicial contra els membres de la seva direcció

zentauroepp42959988 primer pla de la portaveu d erc  marta vilalta  en roda de p180416142640

zentauroepp42959988 primer pla de la portaveu d erc marta vilalta en roda de p180416142640 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

ERC ha decidit rearmar-se davant del temporal judicial que afecta els membres de la seva executiva. I per a això ha decidit,tal com va avançar EL PERIÓDICO en la seva edició web diumenge, i dilluns en l’edició impresa, la incorporació de quatre cares noves, totes dones.

Així, com també va assenyalar aquest diari, l’actual portaveu del partit Marta Vilalta ascendeix a vicesecretària general d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement, i incorpora quatre dones més: Marta Vilaret, Georgina Oliva, Sus Martí i Natàlia Garriga.

Curiosament, Garriga va ser una de les detingudes en l’operatiu del 20 de setembre, en el qual la Guàrdia Civil va entrar a la Conselleria d’Economia. En aquell moment, Garriga era directora de Serveis de la Secretaria General de Vicepresidència de la Generalitat. Després de declarar davant de la policia, Garriga se la va acusar de malversació, sedició i desobediència.

Notícies relacionades

En un comunicat, el partit republicà ha exposat que aquests canvis són per "plantar cara a la repressió" que l’Estat està exercint contra la formació, i aprofiten les modificacions per feminitzar l’organització amb l’entrada d’aquestes quatre dones a la direcció.

Els canvis no modifiquen els tres principals responsables del partit: Oriol Junqueras continuarà sent president malgrat ser a la presó; Marta Rovira continuarà exercint de secretària general des de Suïssa, i el conseller d’Economia, Pere Aragonès, continuarà com a número tres d’ERC com a adjunt a la Presidència.