Membres temporals

Defensa estudia suspendre la sortida de l'Exèrcit dels militars de 45 anys

Robles analitza la "viabilitat" d'una mesura que requeriria una modificació de la Llei de Tropa i Marineria

zentauroepp43570293 graf792  madrid  espa a   01 06 2018   margarita robles  por180601092021

zentauroepp43570293 graf792 madrid espa a 01 06 2018 margarita robles por180601092021 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat aquest dimecres que el seu Departament estudia la possibilitat de suspendre la sortida de les Forces Armades delsmilitars temporals al complir els 45 anys fins a oferir-los alternatives laborals, tot i que ha advertit que els informes amb què treballa avisen de la "dificultat jurídica" d’aquesta moratòria.

En una interpel·lació urgent al Congrés, la ministra ha explicat que el seu Ministeri està estudiant la "viabilitat" d’aplicar la iniciativa que va aprovar la Comissió de Defensa el mes de febrer passat per suspendre la sortida dels Exèrcits i l’Armada d’aquells militars que compleixin 45 anys i finalitzi la seva relació laboral amb les Forces Armades.

No obstant, ha avisat que els informes que analitzen l’assumpte posen en relleu la "dificultat jurídica" d’aquesta moratòria, tenint en compte que, a més, requeriria una modificació al Congrés de la Llei de Tropa i Marineria i tindria repercussions en el nombre d’efectius de les Forces Armades o el pressupost.

Notícies relacionades

Aquest assumpte està sent objecte de debat en una subcomissió creada ad hoc a la Cambra Baixa fa més d’un any i que té previst finalitzar pròximament els seus treballs, fet que ha portat Robles a reconèixer que preferiria que qualsevol iniciativa parlamentària estigués "supeditada" a les seves conclusions.

La ministra ha debatut aquest tema en el ple del Congrés amb el portaveu de Defensa de Units Podem, Juan Antonio Delgado, que ha lamentat que el Ministeri no adopti un compromís ferm i continuï "donant llargues" a un assumpte que afecta anualment milers de militars.