L'EXECUTIU DE SÁNCHEZ

Robles es compromet a modernitzar l'Exèrcit

Demana "perdó" a les famílies dels 62 militars morts en el Yac-42

Mostra la seva intenció de mantenir els plans de Defensa impulsats per Cospedal

undefined43645671 graf5140  madrid  07 06 2018   la ministra de defensa  marga180607134454

undefined43645671 graf5140 madrid 07 06 2018 la ministra de defensa marga180607134454 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El primer compromís de Margarita Robles com a ministra de Defensa és modernitzar els tres exèrcits perquè alineïn les seves capacitats amb els nous reptes que afronta la societat. La socialista fa seva la principal reivindicació que batega en les Forces Armades, perquè la institució estigui en millors condicions d’abordar els riscos i amenaces del país. Robles agafa així el testimoni de la seva predecessora, María Dolores de Cospedal –de qui ha rebut la cartera ministerial aquest dijous– que deixa preparats els plans especials per modernitzar l’exèrcit. 

"Apostem per la modernitat de les Forces Armades, perquè aquesta modernitat és la d’Espanya", ha defensat, i ha posat de relleu les missions a l’estranger en què els militars "són la millor imatge d’Espanya".  Robles anuncia que la seva intenció és articular aquesta modernització des de la "continuïtat", la qual cosa s’interpreta com un aval als plans d’armament que Cospedal deixa sobre la taula del ministeri.  La nova titular considera que és imprescindible continuar amb la política de Defensa perquè, ha advertit, "no hi pot haver reposicionaments partidaris", sinó que ha de prioritzar "el bé comú i la defensa d’Espanya".

El discurs de Robles, després de passar revista, no aclareix si aquesta continuïtat es veurà també en el manteniment de la cúpula militar, present en l’acte d’intercanvi de carteres, o bé mantindrà en els seus càrrecs els principals responsables de l’Exèrcit.

La ministra ha dedicat una menció especial a les víctimes militars mortes en acte de servei, en record de l’accident del Yac-42,  que va costar la vida a 62 efectius el 2003. I ha demanat perdó. "Suport, reconeixement i perdó si és necessari, perquè la vida pública s’ha de caracteritzar per la humilitat", ha assenyalat. 

Record a Chacón

Notícies relacionades

També ha posat de relleu la feina de defensa de la Constitució que desenvolupen les Forces Armades amb una feina "seriosa i callada". "No hi ha un Estat de dret si no hi ha Constitució. Amb la Constitució tot, diàleg, tolerància. Fora de la Constitució, res. Les Forces Armades protegeixen aquest dret constitucional. És un honor poder ser aquí", ha destacat. 

Robles ha acabat el seu discurs amb unes paraules de l’exministra Carme Chacón, la primera dona a ocupar aquesta cartera. "Des de l’amor profund que tenim treballarem per aquesta Espanya unida i diversa alhora. Per la pau, per la llibertat. I ningú no ho farà millor que aquest ministeri, les seves Forces Armades i la ministra al capdavant".