SUMARI DEL CAS

Un terrorista, abans del 17-A: «Cristià de merda. Llençaré els teus trossos als cocodrils»

Un internauta va reconèixer Driss Oukabir com la persona que el va insultar a Facebook

zentauroepp39766822 driss oukabir  suspected of involvement in the terror cell t180819142337

zentauroepp39766822 driss oukabir suspected of involvement in the terror cell t180819142337 / STRINGER

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Driss Oukabir, a presó per la seva presumpta participació en els atacs d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, va qualificar de “cristià de merda” i va amenaçar de llançar els seus trossos “als cocodrils” a un internauta que va coincidir amb ell en un fòrum a Facebook 11 dies abans de la perpetració dels atacs, segons va advertir a la policia aquesta persona després de fer-se públiques en premsa les fotografies dels presumptes membres de la cèl·lula després de la comissió dels atemptats.

Així consta en el sumari de la causa, en què la policia demana donar consideració de testimoni protegit al ‘forero’, que va acudir espantat a les autoritats després de comprovar que un tal ‘Driss Soprano’, amb el que havia discutit a la xarxa social, era en realitat un dels terroristes de Barcelona i Cambrils. Per a aquesta data, 18 d’agost, tots els missatges amenaçadors havien sigut esborrats.

Aquesta dada evidencia el caràcter violent d’Oukabir –el germà del qual Moussa va ser un dels cinc membres de la cèl·lula terrorista abatuts a Cambrils– i que abans dels fets havia sigut jutjat per maltractar la seva nòvia.

L’anàlisi del seu telèfon mòbil va evidenciar a més els missatges amenaçadors que Oukabir va enviar a la seva nòvia durant els quatre mesos previs als atemptats, dient-li que li arrencaria “les orelles amb tenalles” i que acabaria al cementiri i ell a la presó perquè “no hi ha cap altre camí”.

Segons l’atestat policial, l’internauta va assenyalar en la declaració que solia participar activament en un fòrum de Facebook anomenat “lapaginademohamedennouassi”. Durant un debat amb un tal Oukabir Soprano el 6 d’agost de l’any passat aquest li va etzibar: “Cristià de merda, calla que tu no pots parlar de l’Islam”. Posteriorment, el tal Driss va passar a les amenaces amb frases com “...et destrossaré i els teus trossos els llançaré als cocodrils”.

Condemnat per violència masclista

Notícies relacionades

Oukabir s’identificava a la seva pàgina de Facebook com una persona que vivia a Ripoll i que provenia de Marsella, però arran de l’atemptat de La Rambla l’internauta va reconèixer el subjecte que l’havia insultat i amenaçat com un dels terroristes detinguts a causa de les innombrables imatges que sortien publicades en els mitjans de comunicació.

Al tornar a entrar a la pàgina aquell mateix dia va comprovar que tots els comentaris del tal Soprano havien desaparegut o havien estat esborrats. Es dona la circumstància que Oukabir, estant ja en presó preventiva pels atemptats, va ser condemnat el 28 de març passat a sis mesos de presó i a no poder apropar-se a la noia per uns fets passats mesos abans de la matança, el gener del 2017, quan va agafar amb força el cabell de la seva parella i la va arrossegar per l’escala de l’edifici on convivien. La dona va negar que havia passat durant el judici, tot i que dues veïnes ho van corroborar.