Acostament al País Basc

El PSOE veu "baixesa moral" en les paraules d'Iturgaiz sobre el trasllat de presos d'ETA

L'eurodiputat critica que el ministre Grande-Marlaska no hagi respost a la carta que li va remetre

santoscerdanpsoe

santoscerdanpsoe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari de coordinació territorial del PSOE, Santos Cerdán, ha qualificat aquest dijous de "baixesa moral espectacular" la utilització política que considera que ha fet l’eurodiputat basc del PP Carlos Iturgaiz del trasllat de dos etarres per complir el tercer grau al País Basc.

En una entrevista a RNE, Cerdán ha assegurat que li va fer "pena" sentir els comentaris d’Iturgaiz, que demostra "poca vergonya" per la "utilització del terrorisme com a política" tant per part d’ell com del seu partit.

"Utilitzar en aquests moments el terrorisme, quan la banda terrorista ha sigut vençuda, demostra una baixesa moral espectacular", ha retret Cerdán, que ha recordat que el tercer grau per a aquests presos el va autoritzar l’anterior Executiu i ha preguntat a Iturgaiz si llavors el Govern del PP "li va trucar o no li va trucar".

Iturgaiz, una altra vegada a la càrrega

Notícies relacionades

Iturgaiz va criticar aquest dimecres, en una carta remesa al ministre d’Interior, que els dos etarres traslladats a la presó de Basauri (Biscaia) "no s’han posat en contacte" amb ell per demanar-li perdó, ja que el comando al qual pertanyien va intentar assassinar-lo. L’eurodiputat ha insistit en la seva tesi aquest dijous, al lamentar que Fernando Grande-Marlaska no hagi respost a la seva missiva. 

Al ser preguntat sobre què canviaria si aquests reclusos li demanessin perdó, l’eurodiputat popular ha defensat que el penediment, "perquè hi hagi una reinserció, no ha de ser només de boca, perquè si no, es fa per obtenir beneficis penals". "Aquesta és la qüestió principal, un perdó ha de ser sincer. Els mateixos etarres, no oblidem que han de rescabalar econòmicament les víctimes. Això ha d’anar al mateix paquet perquè si no, no és un perdó de veritat, i es tractaria d’un perdó per buscar beneficis penitenciaris i no per buscar la reinserció", ha remarcat Iturgaiz.