DISCREPÀNCIES PELS SÍMBOLS

La CUP assenyala Arrimadas com a «responsable ideològica» de les agressions a independentistes

Els anticapitalistes exigeixen a Buch "contundència" i demanen als ajuntaments que actuïn per evitar-les

zentauroepp44597485 pla mig de nat lia s nchez  ignasi sabater i robert sabater 180809155614

zentauroepp44597485 pla mig de nat lia s nchez ignasi sabater i robert sabater 180809155614 / Gerard Vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha acusat aquest dijous la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, de ser la "responsable ideològica" de les agressions que s’han produït contra la sobirania per les crides que ha fet la seva formació a treure llaços grocs i altra simbologia independentista dels carrers.

"Hauria de rectificar i no instigar que hi hagi aquests comandos d’extrema dreta acampant pels carrers", ha reclamat en roda de premsa a Verges (Girona), on ha demanat juntament amb l’alcalde, Ignasi Sabater, i el primer edil de Viladamat (Girona), Robert Sabater, que la Generalitat prengui mesures per frenar les agressions.

La diputada cupaire s’ha adreçat al conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè emprengui accions "amb la contundència que es mereixin" contra els grups d’extrema dreta. "No podem permetre’ns que el feixisme corri impunement pels carrers", ha indicat, mentre ha instat els consistoris a donar resposta quan la Generalitat no actuï.

I ha insistit a vincular els missatges de Cs demanant a la ciutadania retirar llaços grocs a l’acció violenta d’aquests grups d’extrema dreta: "Els fa còmplices".

Comitès de solidaritat antifeixista

Notícies relacionades

D’altra banda, la CUP ha donat a conèixer una declaració institucional que portaran a tots els ajuntaments on tenen representació en la qual insta els governs municipals a facilitar la creació de "Comitès de Solidaritat Antifeixista compromesos amb la resistència civil activa" per suplir el que consideren inacció del Govern.

Així mateix, exigeixen a la Generalitat que abandoni la seva actitud "i faci tot el necessari per parar els grups d’extrema dreta immediatament".