Cospedal deixa la porta oberta a presentar la seva candidatura a succeir Rajoy

Comunicarà la decisió a partir de dilluns, i demana a la resta d'aspirants que respectin els terminis

Feijóo i Pastor no revelen els seus plans, però tampoc no es descarten

zentauroepp41760510 madrid  24 01 18  politica  maria dolores de cospedal  minis180124105050

zentauroepp41760510 madrid 24 01 18 politica maria dolores de cospedal minis180124105050

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’endemà que Mariano Rajoy anunciés la seva intenció de deixar anar les regnes del PP, la secretària general, María Dolores de Cospedal, ha ofert diverses entrevistes en què ha deixat oberta la possibilitat de presentar la seva candidatura a succeir l’expresident al capdavant del partit. Segons ha explicat, en aquests moments està "en un procés" de reflexió interna sobre quina ha de ser la seva posició dins de la formació, perquè el PP surti del congrés extraordinari on es decidirà el relleu "més fort, unit i reforçat". 

"Jo seré al lloc que sigui millor per als interessos del meu partit i que asseguri que el PP estigui més unit, i a partir d’aquí he de prendre les meves decisions personals, però quan ho faci, ho comunicaré", ha afirmat. 

Així mateix, preguntada per si seguirà en política després del juliol, ha repetit que és una "decisió personal" que encara ha de prendre, i que dependrà només d’ella mateixa, i de les seves "circumstàncies personals i familiars". "Hi ha moments en la vida que un es planteja què vol fer i estics en aquest moment", ha manifestat. 

Cospedal ha explicat que, fins que prengui la decisió, com a secretària general del PP la seva "obligació" és que el procés de relleu, a través d’un congrés extraordinari que la Junta Directiva Nacional convocarà dilluns i se celebrarà abans que s’acabi juliol, "funcioni bé", compleixi els estatuts i sigui "útil per a la militància". "A partir de dilluns qui hagi de parlar, parlarà", ha afegit.

Els terminis

De fet, ha demanat a la resta de possibles candidats que "respectin els temps" i no accelerin. A les travesses per a successor de Rajoy apareixen els noms d’Alberto Nuñez Feijóo  i Soraya Sáenz de Santamaría. Però en la direcció del PP, com ha expressat aquest dimecres el número tres, Fernando Martínez-Maillo, expliquen que n’hi podria haver més. "Amb 100 avals, és difícil parlar de candidatures úniques", ha precisat també Cospedal. L’important, ha afegit, és que després del congrés la formació conservadora surti "unida i enfortida", per això ha apostat per elegir el candidat que obtingui "més unitat entorn de la seva figura i que garanteixi que el partit sigui una pinya". 

Finalment, preguntada sobre si encara continua aspirant a liderar la candidatura de Castella la-Manxa, ha assenyalat que ara el PP "està pendent d’altres coses". 

Feijóo i Pastor no es descarten

Notícies relacionades

D’altra banda, el president de la Xunta i líder dels populars gallecs, Alberto Núñez Feijóo, no ha revelat els seus plans de futur i si optarà a liderar el PP a nivell nacional, si bé ha traslladat als portaveus de l’oposició gallega fins i tot en dues ocasions que tindran l’oportunitat de continuar debatent en la "pròxima sessió de control" de la Cambra gallega, "el 20 de juny".

En la mateixa línia, la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ha eludit pronunciar-se sobre possibles candidats a la Presidència del Partit Popular, si bé, contestant preguntes directes dels periodistes, no s’ha descartat com a possible opció per liderar el partit a nivell nacional.