partit popular

Feijóo: "Em repugnen i lamento les corrupteles descobertes en el meu partit"

No ha revelat els seus plans de futur i si optarà a liderar el PP a nivell nacional

zentauroepp41838329 madrid  29 01 18  desayuno informativo de europa press en el180129100924

zentauroepp41838329 madrid 29 01 18 desayuno informativo de europa press en el180129100924

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de la Xunta i líder dels populars gallecs, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que li "repugnen" i que lamenta les "corrupteles descobertes" al Partit Popular. "És evident que al si del Partit Popular es van produir greus errors de control, per això hi ha un extresorer condemnat i diversos alcaldes condemnats", ha manifestat. Aquestes declaracions es produeixen mentre el PP plora l’adeu de Rajoy –que ha evitat disculpar-se per la corrupció en aquests últims dies– i mira de reüll Feijóo com a possible successor.

El polític gallec s’ha pronunciat d’aquesta manera durant la sessió de control del Parlament de Galícia, escenari en què també ha demanat que no es "manipuli" el que diu la sentència de la Gürtel, perquè, segons ha indicat, "no hi ha cap condemna" al PP “per corrupció”.

Amb tot, el màxim mandatari autonòmic no ha revelat els seus plans de futur i si optarà a liderar el PP a nivell nacional, si bé ha traslladat als portaveus de l’oposició gallega, fins a dues ocasions, que tindran l’oportunitat de continuar debatent a la "pròxima sessió de control" de la Cambra gallega, "el 20 de juny".

Carrera successòria

Notícies relacionades

Núñez Feijóo, ha apuntat avui que no hi ha cap congrés convocat de moment per dur a terme la successió de l’expresident del Govern, Mariano Rajoy, al capdavant del PP, per la qual cosa ha evitat pronunciar-se sobre un possible interès a participar-hi com a candidat.

"Els proposo que no insisteixin en aquest tipus de qüestions", ha dit el mandatari autonòmic als periodistes, "en primer lloc, perquè estic exercint de president de la Xunta, i en segon lloc, perquè no hi ha cap congrés convocat de moment", ha conclòs. Per aquesta raó, ha considerat que no hi ha "res a dir ni res a afegir" sobre això.