CRISI PER LA DECISIÓ DEL 'CAS GÜRTEL'

Ciutadans dona per liquidada la legislatura i demana eleccions o una moció per convocar-les

"Aquest Govern s'ha tornat feble i inútil per als reptes tan importants que té Espanya", afirma Villegas

dyka7e5pm29marretwkiy41100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Ciutadans ha donat per acabada la legislatura després de conèixer la demolidora sentència del 'cas Gürtel' contra el PP. En una roda de premsa des de València, el portaveu del partit taronja, José Manuel Villegas, ha exigit aquest divendres a Mariano Rajoy que convoqui eleccions "les properes setmanes" i s’ha mostrat disposat a aprovar una moció de censura, però només per convocar-les. [Segueix les últimes notícies sobre la moció de censura contra Rajoy en directe.]

No obstant, l’opció de la convocatòria d’eleccions sembla complicada si finalment es tramita la moció de censura registrada aquest divendres pel PSOE, ja que fins que no es debat i es vota una moció no es poden convocar comicis.

"Aquest Govern s’ha tornat feble, inútil per als reptes tan importants que té Espanya. S’ha convertit en un Govern insostenible. La corrupció del PP ha liquidat aquesta legislatura, l’ha asfixiat. Espanya no es pot permetre seguir amb aquest Govern feble. Necessitem un Govern fort i legitimat, i creiem que és moment d’una solució democràtica, donar veu als espanyols i que es convoquin eleccions", ha assenyalat el dirigent de la formació que lidera Albert Rivera.

Pressupostos i 155

Villegas ha advertit que, si com fa habitualment, Rajoy "s’enroca i es manté en la seva paràlisi habitual", la seva formació està disposada a "donar suport a una moció de censura instrumental per convocar aquestes eleccions".

Notícies relacionades

El portaveu ha dit que el termini que es donen és de "setmanes", perquè cal acabar d’aprovar els pressupostos generals de l’Estat i decidir què es fa amb el 155 per respondre al desafiament sobiranista català. 

Després de la roda de premsa, Rivera ha reiterat a les xarxes socials els arguments del seu partit davant de la crisi oberta per la sentència del ‘cas Gürtel’.