REACCIONS

Rivera demana a Rajoy "rectificar ja" davant del "govern rebel" de Torra

Albiol avisa que l'Executiu central "estarà a l'altura per donar la resposta adequada a l'incendiari"

abertran36060051 madrid 27 10 2016 politica segundo dia del debate de investi180510103653

abertran36060051 madrid 27 10 2016 politica segundo dia del debate de investi180510103653 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de difondre’s els integrants del nou Consell Executiu de Quim Torra, han començat a succeir-se les reaccions. El més ràpid ha sigut el líder de CiutadansAlbert Rivera, per a qui la decisió del president de col·locar al capdavant de departaments consellers "presos o fugits de la justícia" és un argument més per continuar aplicantl’article 155 a Catalunya.

"És un error continuar mirant cap a un altre costat. Rajoy ha de rectificar ja", ha afegit Rivera en un apunt al seu compte de Twitter, "per garantir la unió i els drets de tots els catalans".

"No volen governar, sinó desafiar la majoria de catalans i la legalitat democràtica", ha destacat, per la seva part, la dirigent del partit taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, que també ha reclamat el manteniment del 155.

Notícies relacionades

Un altre dels més ràpids de reaccionar ha sigut el president del PP català, Xavier García Albiol, per a qui la composició del nou Govern "és un clar missatge de la voluntat de continuar instal·lats en l’esbronc, el conflicte i la provocació" i ha avisat que l’Executiu central "estarà a l’altura per donar la resposta adequada a l’incendiari", en al·lusió a Torra

ERC, per la seva part, ha celebrat que amb el nomenament dels consellers, es faci un pas més "per apartar la foscor de l’article 155 de les institucions". En un missatge distribuït a través de les xarxes socials, els republicans han assegurat que volen liderar l’Executiu "conjuntament amb els companys escollits amb Torra". "Posarem el nostre capítol polític, organitzatiu i personal al servei d’aquest projecte compartit. Continuarem sent el soci més fidel al poble de Catalunya, com ho hem sigut els últim 87 anys d’història", han destacat.