Anar al contingut

ESTUDIS SOTA SOSPITA

Casado nega haver aprovat Dret amb tracte de favor

El vicesecretari del PP desmenteix una notícia d''El Mundo' que afirma que va aprovar de cop mitja carrera quan va aconseguir l'escó

"Es basa en difamacions anònimes sense proves i calumnia la universitat i els seus professors", assegura

El Periódico

GRAF111 MADRID 10 04 2018 - El vicesecretario de comunicacion del Partido Popular Pablo Casado durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta manana en la sede del partido donde ha presentado toda la documentacion sobre su master de la Universidad Rey Juan Carlos que segun ha explicado hizo en 2008 no por el titulo en si mismo sino porque queria acceder al doctorado y entonces se requeria Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripcion y el pago fraccionado de la matricula asi como la solicitud y aceptacion de convalidaciones En su caso pudo convalidar dos tercios de los creditos y solo tuvo que obtener veinte El dirigente popular ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte creditos los logro mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que seria un trabajo de fin de master- pero ha recalcado que fue el director de este programa Enrique Alvarez Conde quien le explico como debia organizar sus estudios y le confirm

GRAF111 MADRID 10 04 2018 - El vicesecretario de comunicacion del Partido Popular Pablo Casado durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta manana en la sede del partido donde ha presentado toda la documentacion sobre su master de la Universidad Rey Juan Carlos que segun ha explicado hizo en 2008 no por el titulo en si mismo sino porque queria acceder al doctorado y entonces se requeria Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripcion y el pago fraccionado de la matricula asi como la solicitud y aceptacion de convalidaciones En su caso pudo convalidar dos tercios de los creditos y solo tuvo que obtener veinte El dirigente popular ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte creditos los logro mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que seria un trabajo de fin de master- pero ha recalcado que fue el director de este programa Enrique Alvarez Conde quien le explico como debia organizar sus estudios y le confirm / FERNANDO VILLAR (EFE)

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dimecres que "no hi ha cap irregularitat" en el seu expedient i que les informacions publicades que apunten un tracte de favor en l’obtenció del seu títol de Dret es basen en "difamacions anònimes sense proves". Així ho ha explicat a Twitter.

Es refereix a la informació que publica aquest dimecres ‘El Mundo’, segons la qual, Casado va superar 12 matèries de les 25 de la carrera de Dret en les convocatòries de juny i setembre del 2007, just després de ser elegit diputat madrileny, a causa de les pressions de dirigents del PP perquè el llavors president de Noves Generacions de Madrid acabés la carrera.

"No hi ha cap irregularitat al meu expedient i així ho vaig demostrar amb tota la documentacióJa n’hi ha prou d’injúries", ha afegit Casado al seu tuit.

Reconeix que va aprovar 12 assignatures de cop

A més, en diverses entrevistes, ha reconegut que sí que va aprovar 12 assignatures en la convocatòria del 2007, però perquè dos les tenia avaluades per l’ICADE –on va començar la carrera, per acabar-la al Centre Cardenal Cisneros, adscrit a la Universitat Compultense–, cinc feia tres anys que se les preparava i les va aprovar en tercera convocatòria i les cinc restants sí que eren del curs que estudiava aquell any. Segons la seva versió, no és estrany que els alumnes de 5è facin un esforç final per acabar els estudis.

Així mateix, ha qualificat de "vergonyosa" la informació publicada, segons la seva opinió basada en fonts anònimes i "sense proves". Casado ha atribuït la difusió d’aquesta informació a la mala intenció d’algú que vol "degradar" la seva carrera, ara que apareix a totes les travesses per ser candidat a l’alcaldia  de Madrid.

El mateix màster que Cifuentes

I és que plou sobre mullat. Després que esclatés el ‘cas Cifuentes’, el vicesecretari popular es va veure obligat a negar qualsevol qualsevol tracte de favor en l’obtenció del mateix màster en Dret Autonòmic que presumptament va cursar l’expresidenta madrilenya, que ha sigut imputada per les irregularitats detectades. En aquell moment, va reunir la premsa i va mostrar tota la documentació sobre el títol universitari, però aquest dimecres es nega a repetir l’operació amb l’exhibició de l’expedient acadèmic que provaria la seva innocència, perquè està fart que es "pressuposi la seva culpabilitat" i ell sigui el que ha de defensar-se.

La jutge que investiga el màster de Cifuentes va obrir dimecres una peça separada en què va sol·licitar informació a la Universitat Rei Joan Carles entorn del màster de Casado. Després d’això, el PP va tornar a mostrar la seva confiança en els seus dirigents.

Els desmentiments d’Aguirre i la universitat

La informació d’‘El Mundo’ cita Esperanza Aguirre com una de les dirigents que van trucar al Centre Cardenal Cisneros perquè es facilités que Casado acabés la carrera. L’exdirigent conservadora ho ha negat: "No he trucat mai a ningú perquè ni si tan sols sabia on estudiava Pablo Casado", ha sentenciat. 

Finalment, el Cardenal Cisneros, també ha negat els fets.