TÍTOL DE LA REI JOAN CARLES

Casado ensenya els treballs i deixa en evidència Cifuentes

El portaveu del PP defensa que no va assistir a classe perquè va convalidar 18 de les 22 assignatures

La reacció del polític contrasta amb les llacunes de les explicacions donades per la presidenta

GRAF114  MADRID  10 04 2018 - El vicesecretario de comunicacion del Partido Popular  Pablo Casado  durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta manana en la sede del partido  donde ha presentado toda la documentacion sobre su master de la Universidad Rey Juan Carlos  que segun ha explicado hizo en 2008 no por el titulo en si mismo sino porque queria acceder al doctorado y entonces se requeria  Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripcion y el pago fraccionado de la matricula  asi como la solicitud y aceptacion de convalidaciones  En su caso pudo convalidar dos tercios de los creditos y solo tuvo que obtener veinte  El dirigente  popular  ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte creditos los logro mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que seria un trabajo de fin de master-  pero ha recalcado que fue el director de este programa  Enrique Alvarez Conde  quien le explico como debia organizar sus estudios y le confirm

GRAF114 MADRID 10 04 2018 - El vicesecretario de comunicacion del Partido Popular Pablo Casado durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta manana en la sede del partido donde ha presentado toda la documentacion sobre su master de la Universidad Rey Juan Carlos que segun ha explicado hizo en 2008 no por el titulo en si mismo sino porque queria acceder al doctorado y entonces se requeria Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripcion y el pago fraccionado de la matricula asi como la solicitud y aceptacion de convalidaciones En su caso pudo convalidar dos tercios de los creditos y solo tuvo que obtener veinte El dirigente popular ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte creditos los logro mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que seria un trabajo de fin de master- pero ha recalcado que fue el director de este programa Enrique Alvarez Conde quien le explico como debia organizar sus estudios y le confirm / FERNANDO VILLAR (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Cristina Cifuentes va comprovar aquest dimarts allò que les comparacions són odioses. El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va convocar una cinquantena de periodistes i va brandar la matrícula i els treballs que va realitzar en el màster de Dret Autonòmic i Local de la Universitat Rei Joan Carles (URJC), el mateix que la presidenta de Madrid, per frenar els dubtes sorgits obre el seu currículum. Va admetre que li resulta "humiliant" haver d'aportar tantes proves perquè va actuar com "un estudiant més" en aquell curs 2008-2009 i sense cap "tracte de favor". "A  casa s'ha primat sempre l'academicisme (...) Tinc la plena consciència que he fet el que era correcte", va assegurar.    

La diferència entre la reacció de Casado al mostrar els treballs i la de Cifuentes deixa en un lloc encara més delicat la dirigent regional, que està al caire del precipici després que Ciutadans demanés la seva dimissió dilluns

Casado va explicar que va realitzar el màster perquè tenia intenció de fer el doctorat. Equivalia a 60 crèdits i per la seva formació anterior (llicenciat en Dret) va aconseguir que li convalidessin 40, el màxim permès, va apuntar. El vicesecretari del PP va comentar que va rebre aquesta informació el primer dia que es va entrevistar amb el director del curs, Enrique Álvarez Conde. Aquest li va explicar les convalidacions que podria tenir i que els crèdits que li quedessin pendents els podria completar mitjançant la realització de treballs. Per això no va haver d'anar a classe ni va fer examenes, va argumentar.

Sol 4 de 22 assignatures

El dirigent conservador va especificar que el curs tenia 22 assignatures i que en va convalidar 18. Només li'n quedaven 20 per desenvolupar. Per a això va redactar quatre treballs, que ha ensenyar aquest dimarts. "Soc ordenat i m'he alegrat de trobar-los", va declarar. Un, el més llarg, el de fi de curs (el que Cifuentes no troba) ocupa 55 pàgines i el va titular "Les competències de les comunitats autonòmiques en matèria de l'Administració de Justícia". Aquest estudi li va aportar 12 crèdits. Els altres vuit els va aconseguir amb altres tres treballs. 

Durant els mesos en què va realitzar aquest màster, Casado era diputat a l'Assemblea madrilenya i president de Noves Generacions en aquella comunitat, tasques que va comptabilitzar també, va dir sense donar-hi importància, amb l'estudi de la llicenciatura d'Administració i Direcció d'Empreses a la mateixa URJC.

"Soc molt menys que el prestigi d'una universitat", va afirmar per defensar que la Rei Joan Carles hagi obert una investigació sobre les titulacions del Màster de Dret Autonòmic i Local. Amb les proves aportades, Casado va intentar frenar les possibles conseqüències de la informació del diari El País, que dilluns a la nit va publicar que el vicesecretari no recordava si va anar a classe o no. El dirigent polític va lamentar que el rotatiu no esperés que busqués tots els documents que tenia a casa per resoldre els dubtes. 

Al ser preguntat en quin lloc deixa la seva manera d'actuar a Cifuentes, va respondre que ell confia en les explicacions que ella ha donat. "Jo només puc parlar per mi", va afegir.

Casado va oferir una vintena d'entrevistes en menys de 24 hores per intentar aclarir la situació. AOnda Cero, dimarts al matí va admetre que a "ningú li agrada veure's embolicat en això". "No hauria comès aquest error perquè no em feia falta aquest títol", va insistir. "Jo era un xaval de 26 anys, no tenia cap lloc executiu. Hi vaig anar sense conèixer ningú en aquest màster i com una persona absolutament anònima", va continuar.

Notícies relacionades

Va triar la Universitat Rei Joan Carles perquè és "excel·lent" i està "molt a prop" del seu domicili. "Jo volia investigar sobre dret internacional públic. Aquesta titulació era dret autonòmic i local i vaig pensar que per a la investigació era un accés que era correcte", va explicar.

Casado va reconèixer que no ha anat a retirar la certificació del títol perquè finalment no ha fet el doctorat i no considera que ha actuat erròniament al posar-ho al seu currículum: "Vaig pensar que ningú m'anés a posar en dubte".