La jutge del 'cas Cifuentes' obre una investigació sobre el màster de Pablo Casado

La magistrada imputa també l'exassessora de la Comunitat de Madrid que va pressionar una professora perquè elaborés una acta falsa

El vicesecretari del PP va cursar la mateixa titulació que l'expresidenta i li van validar 18 de les 22 assignatures

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jutge que instrueix el cas del màster de Cristina CifuentesCristina Cifuentes, Carmen Rodríguez-Medel, ha obert una investigació específica per aclarir com va obtenir el mateix màster el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, que es va matricular en un curs diferent del l’expresidenta.

La magistrada titular de Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid ha acordat obrir una peça separada per aclarir si el catedràtic de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) Enrique Álvarez Condepot ser que cometés un delicte continuat de prevaricació i falsificació en document públic i ha sol·licitat a aquesta universitat que remeti informació sobre el màster que va cursar Casado, en el període 2008-2009.

El 10 d’abril passat, dies després que esclatés el ‘cas Cifuentes’ i els mitjans posessin el focus en els possibles currículums falsos dels polítics, Casado va sortir al pas de les ombres de dubte sobre la seva titulació presentant davant de la premsa la documentació sobre el màster de Dret Autonòmic i Local que va realitzar el 2008 a la Universitat Rei Joan Carles. Això sí, va reconèixer que, de 22 assignatures, n’hi van convalidar 18.

Segons les seves explicacions, va cursar aquest màster com a requisit per accedir al doctorat, i va mostrar diversos documents que justificaven l’obtenció del títol: inscripció, pagament fraccionat de la matrícula, sol·licitud i acceptació de convalidacions i quatre treballs amb què va evitar anar a classe per cursar els 20 crèdits que li faltaven. També Cifuentes, segons va reconèixer, gairebé no va assistir a sessions presencials.

Notícies relacionades

Després de conèixer-se l’obertura de la investigació, Casado ha mostrat aquest dimarts la seva "absoluta tranquil·litat" i la seva "total disposició" per aclarir davant de "qualsevol instància" tot el que faci referència al seu màster.

Nova imputació

A més, la jutge ha citat aquest dimarts a declarar com a imputada l’exassessora de Cifuentes María Teresa Feito, també per un presumpte delicte de falsificació en document públic. La citació es produeix després que en les primeres testificacions la magistrada hagi tingut coneixement que Feito va pressionar pel que sembla durant el matí del 21 de març, quan ‘Eldiario.es’ va destapar el cas, una de les professores perquè elaborés una acta del treball de final de màster de l’expresidenta regional.