VOTACIÓ INTERNA

La CUP manté la seva abstenció i facilitarà la investidura de Torra

Els anticapitalistes blinden el seu posicionament per a qualsevol candidat que no sigui Carles Puigdemont

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quim Torra ha passat l’examen dels anticapitalistes. La militància de la CUP ha decidit aquest diumenge facilitar la seva investidura a la Presidència de la Generalitat mantenintl’abstenció dels seus quatre diputats al Parlament en la segona volta de la seva investidura.

Els cupaires van blindar la seva abstenció a tot aquell que no fos Carles Puigdemont i que no portés un programa de Govern "republicà". Aquest dissabte ho van fer així, i ho repetiran dilluns. I és que només el compliment d’aquestes dues condicions provocaria el seu incondicional suport per aconseguir el 'sí' de la majoria independentista a la Cambra catalana. 

Tres territorials de la CUP van obrir la porta a modificar el sentit del seu vot al donar-se a conèixer el nom del nou postulant: Baix Llobregat, Barcelonès i Tarragona. La seva petició va fer convocar d’urgència una trobada entre la primera sessió del debat i la segona, aprofitant les 48 hores de marge entre les dues tandes. Argumentaven que JxCat i ERC no han pactat amb ells un programa de govern i demanaven que es reconsiderés el seu posicionament per reconduir-lo a un taxatiu 'no'.

Notícies relacionades

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, les opcions que hauran d’escollir les bases són dues: facilitar la investidura amb quatre vots o bloquejar-la amb la unanimitat dels seus diputats. Si es marcava la primera, s’havia d’especificar com: amb quatre abstencions o amb quatre vots a favor. Per tant, no hi havia la possibilitat que poguessin dividir el sentit del seu vot, encara que amb un sol 'no' Torra quedava descartat igualment.

La reunió del Consell Polític i del Grup d’Acció Parlamentària (GAP), convocada de manera extraordinària a Cervera (Lleida), aprofitant l’Assemblea General Estratègica del partit, ha sigut l’encarregada de resoldre la cruïlla. I és que en cas de no votar 'no', el postulant no seria investit ni a la segona volta (en la qual es necessita majoria simple) perquè JxCat i ERC sumen 66 vots, mentre que Cs, PPC, PSC, comuns i la CUP, 69.