SIS MESOS DE LA INTERVENCIÓ

Millo: "Per respecte, no he trepitjat la Generalitat durant el 155"

El delegat del Govern assegura que els "símbols constitucionals" estaran presents a la presa de possessió del president

2
Es llegeix en minuts
EFE / El Periódico

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha assenyalat aquest dilluns que no ha “posat els peus en la Generalitat per respecte” durant el mig any d'aplicació de l'article 155. Millo ha defensat la intervenció de l’Executiu del PP a la comunitat i ha deixat clar que una vegada es constitueixi un Govern, “automàticament” es retiraran aquestes mesures. Tot així, ha avançat que a l'acte de presa de possessió del nou president de la Generalitat "garantirà que hi siguin presentsels símbols constitucionals".

En una entrevista concedida a Efe, ha remarcat que “un dels elements que més ha caracteritzat la feina del Govern d'Espanya en aquests mesos ésl'escrupolós respecte a les institucions catalanes”. Ha detallat que "els despatxos dels consellers estan tancats des del dia que van ser cessats i no ha vingut cap ministre a ocupar el despatx d'un conseller". I ha afegit: "Jo, com a delegat del Govern d'Espanya, des del moment en què es va aplicar el 155 no he posat els peus en el Palau de la Generalitat, precisament per respecte a la institució. L'amfitrió del Palau de la Generalitat ha de ser el president de la Generalitat, i en aquests mesos no n’hi ah hagut," ha asseverat.

"No soc el president de la Generalitat"

Per aquest motiu, davant de l'eventualitat que finalment s'aconsegueixi investir un nou president català, ha descartat presidir l'acte de presa de possessió o protagonitzar el traspàs de poders al nou president: "No soc el president de la Generalitat. Soc el delegat del Govern, la tercera autoritat a Catalunya," ha emfatitzat.

"Si mirem els actes anteriors, normalment el president sortint dona pas al president entrant. És evident que jo no he de donar el traspàs a un nou president perquè jo no soc el president de la Generalitat", ha assenyalat Millo, que ha explicat que l'acte es desenvoluparà "de la manera més normal i senzilla possible".

Sí que ha volgut avançar que la seva intenció és poder assistir a aquest acte solemne de presa de possessió, ja que "serà la prova palpable i la constatació que haurem restaurat definitivament la normalitat institucional a Catalunya".

Presa de possessió organitzada pel Govern

Notícies relacionades

Però alhora ha advertit que, a diferència d'anteriors actes de presa de possessió, en els quals el Govern català va amagar símbols constitucionals com ara la imatge del Rei, aquest cop, "fins que es constitueixi un nou Govern, les decisions les prendrà el Govern espanyol".

"Quan arribi el moment de la presa de possessió, la logística, el format, el protocol i la simbologies constitucional i estatutària seran les que corresponen i les organitzarà el Govern. És així i no hi ha cap dubte. Els símbols institucionals i constitucionals estaran garantits, evidentment," ha conclòs.