POLÈMICA

Cuixart critica que s'equipari xiular l'himne amb la violència

"No renunciarem a exercir drets fonamentals perquè votar, expressar-se o manifestar-se no és cap delicte", afirma en una carta

zentauroepp40432212 madrid 06 10 2017 politica   jordi cuixart antes de declarar180317111129

zentauroepp40432212 madrid 06 10 2017 politica jordi cuixart antes de declarar180317111129 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d'Òmnium CulturalJordi Cuixart, ha criticat aquest dissabte que s'equipari "xiular un himne amb violència" en una carta enviada als socis de l'entitat des de la presó de Soto del Real (Madrid) recollida per Europa Press.

Ha afirmat que les declaracions indagatòries davant el Tribunal Suprem han ratificat que els presos independentistes no són "la representació de cap derrota sinó un altaveu per denunciar l'autoritarisme i recuperar un futur sense renúncies".

"No renunciarem a exercir drets fonamentals perquè votar, expressar-se o manifestar-se no és cap delicte", ha declarat, després d'assegurar que l'única violència de l'1 d'octubre va ser, segons les seves paraules, la violència policial.

"Davant la criminalització permanent, ens hem convertit en militants de la veritat", ha destacat el president d'Òmnium, que també ha declarat que mai acceptarà la banalització del terrorisme.

Notícies relacionades

Cuixart ha defensat una estratègia unitària dels independentistes per afrontar l'"abús de poder de l'Estat espanyol" fins a, segons ha dit, la resolució política del conflicte català i el reconeixement del mandat democràtic del poble de Catalunya.

Davant la celebració de Sant Jordi d'aquest dilluns, ha fet una crida a sentir orgull per la cultura catalana i ha defensat que "el millor antídot contra el totalitarisme sempre serà la cultura, una eina de transformació social i defensa de les conquistes col·lectives".