CONFIRMACIÓ

El Govern cessa la responsable de Relacions Exteriors i el de l'Escola d'Administració Pública

El Consell de Ministres acorda les destitucions en aplicació de l'article 155

zentauroepp43007787 madrid 20 04 2018 rueda de prensa posterior a la reuni n del180420144448

zentauroepp43007787 madrid 20 04 2018 rueda de prensa posterior a la reuni n del180420144448 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Ministres ha acordat aquest divendres, en aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, el cessament de la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Borrell, i del director de l'Escola d'Administració Pública, Agustí Colominestal com va transcendir ahir.

Així ho ha anunciat el ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, després de la reunió del Consell de Ministres. El cessament de Borrell està relacionat amb la celebració, a l'oficina de la Generalitat a Brussel·les, d'un acte on va assistir l'exconseller Lluís Puig, malgrat les advertències de l'Executiu de no celebrar cap acte polític en aquesta seu a la ciutat belga.

L'oficina de la Generalitat a Brussel·les no havia comunicat la celebració d'aquest acte malgrat que la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat, de la qual depèn la delegació, està subjecta ara mateix a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Notícies relacionades

L'oficina de la Generalitat a Brussel·les és l'única delegació del Govern català que no es va tancar, encara que el seu delegat va ser cessat, i actualment està en mans del 'número tres' de l'exdelegat Amadeu Altafaj.

Colomines ha acusat l'Executiu central de cessar-lo per motius "polítics" i d'utilitzar-lo com un "ostatge" al no haver aconseguit la "caça major".