REACCIÓ

Tomás Guasch: "Soc una víctima més de l'escalada d'intolerància a Catalunya"

El periodista esportiu compara la situació amb el nazisme i considera que el dany a la convivència va 'in crescendo'

zentauroepp41928107 madrid 06 02 2018 rueda de prensa del presidente de tabarni180418131357 / JUAN MANUEL PRATS

zentauroepp41928107 madrid 06 02 2018  rueda de prensa del presidente de tabarni180418131357
tomas-guasch

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El periodista esportiu Tomás Guasch s'ha mostrat molt crític amb els autors de les pintades que aquest dimarts van aparèixer a la porta de casa seva. Segons ell, són "una mostra més de l'escalada de la intolerància a Catalunya i de la fractura imperdonable que ha provocat el procés".

La seva filla, la també periodista Susana Guasch, i el Grup de Periodistes Pi i Margall van denunciar ahir un "atac vandàlic" a la vivenda del president d'honor d'aquesta associació, que va trobar a la porta del seu garatge una estelada pintada i la frase Pallasso de Tabàrnia.

"Sento haver de dir-ho -ha assenyalat Guasch en declaracions a l'agència Efe-, però això recorda el nazisme, quan marcaven les cases dels dissidents i dels que pensaven diferent".

Segons la seva opinió, "el procés ha perjudicat la convivència i va in crescendo", ja que "estem pitjor que fa cinc anys i cada dia és pitjor que l'anterior".

L'autodenominat ministre d'Esports de Tabàrnia ha afegit que el seu cas és "només una mostra més de l'absoluta intolerància d'alguns" i ha recordat que també han patit amenaces i pintades el director teatral Albert BoadellaAlbert Boadella, la redacció del diari digital Crónica GlobalCrónica Global i els pares del president de Ciutadans, Albert RiveraAlbert Rivera.

Suport de Rufián

Guasch s'ha mostrat molt agraït a les persones anònimes que li han mostrat el seu suport i a les associacions que han condemnat els fets, com la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE), que ha manifestat que es tracta d'"un capítol més de l'assetjament als periodistes i als mitjans" que hi ha a Catalunya per "impedir el lliure exercici del periodisme".

Notícies relacionades

També s'ha posat en contacte amb Guasch el polític independentista Gabriel Rufián, en un gest que l'honra, segons Guasch, però que li agradaria que també fes "públicament i amb contundència".

"El més trist són els amics i familiars que no m'han trucat perquè apliquen la màxima d'alguna cosa deu haver fet o la de s'ho ha buscat", ha lamentat. "A més -ha afegit- alguns estan dient que les pintades les he fet jo mateix per donar-me notorietat, cosa que demostra la situació tan delirant que es viu a Catalunya".