AUDIÈNCIA NACIONAL

La fiscalia recorre la posada en llibertat de l'activista dels CDR

El ministeri públic considera que és prematur descartar els delictes de terrorisme i rebel·lió

El jutge la va deixar en llibertat a l'entendre que les protestes dels comitès van ser desordres públics

zentauroepp42683913 pla general de l ap 7 tallada a figueres el 27 de mar del 180327090035 / Xavier Pi

zentauroepp42683913 pla general de l ap 7 tallada a figueres  el 27 de mar  del 180327090035
jcarbo42865043 cdr180410122658

/

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Fiscalia de l'Audiència Nacional considera que ha de ser la Sala Penal la que determini si les protestes protagonitzades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) durant la Setmana Santa, després de l'arrest a Alemanya de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, van ser mers desordres públics o podrien ser constitutius de rebel·lió o delictes de terrorisme de l'article 573 del Codi Penal. Per això aquest dimecres ha recorregut davant la sala la decisió del jutge Diego de Egea de deixar en llibertat la presumpta coordinadora d'aquests comitès Tamara Carrasco.  

Després d'estudiar amb deteniment la resolució del magistrat de reforç del Jutjat Central d'Instrucció número 6, el ministeri públic ha decidit mantenir el seu criteri i interposar aquest dijous un recurs directe d'apel·lació contra la resolució del dia 12 d'aquest mes que deixava lliure Carrasco, encara que amb fèrries mesures cautelars que arribaven al punt de prohibir-li abandonar la localitat on viu, menys per anar a la feina i sempre comptant amb autoritat judicial.

Notícies relacionades

La fiscalia vol que es decreti el seu ingrés en presó incondicional o, subsidiàriament, se li imposi una fiança. Però fonamentalment la preocupació del tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, és que se la imputi per delicte de terrorisme de l'article 573 i o de rebel·lió, com sostenia en la denúncia contra els responsables dels CDR que va donar origen al procediment a l'Audiència Nacional.

Per al ministeri públic, és clau mantenir aquesta imputació, perquè això determina la competència de l'Audiència per investigar el que va passar a les autopistes catalanes. Considera prematur rebaixar la imputació a desordres públics, com va fer el magistrat, que revisarà la competència del tribunal una vegada estigui arrestat l'altre presumpte coordinador dels comitès buscat.