El PP defensa aguantar fins a saber si Cs recolza la moció contra Cifuentes

Maíllo nega que la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid "sigui un tema" de Rajoy

Rivera insisteix en el seu desafiament al cap de l'Executiu i li demana que busqui un relleu dins del grup popular

GRA2547  BENAVENTE  ZAMORA   28 12 2017 - El coordinador general del Partido Popular  Fernando Martinez Maillo comparece ante los medios de comunicacion momentos antes de participar en el tradicional vino de Navidad con militantes y simpatizantes del PP  en Benavente  Zamora   EFE Mariam A  Montesinos

GRA2547 BENAVENTE ZAMORA 28 12 2017 - El coordinador general del Partido Popular Fernando Martinez Maillo comparece ante los medios de comunicacion momentos antes de participar en el tradicional vino de Navidad con militantes y simpatizantes del PP en Benavente Zamora EFE Mariam A Montesinos / Mariam A Montesinos (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Encara que dins i fora del PP hi hagi qui no tingui dubtes que la marxa de Cristina Cifuentes sigui qüestió d'hores o dies, el cert és que al Govern i a la direcció del PP, en els últimes dies, s'ha imposat l'ordre d'esperar a veure com evolucionen els esdeveniments. Si Mariano Rajoy va donar marge divendres Mariano Rajoy a la presidenta al posar el focus en els currículums inflats d'altres dirigents, aquest dilluns el número tres del PP, Fernando Martínez-Maillo, s'ha mostrat partidari d'esperar a veure si Ciutadans compleix el seu anunci de recolzar una moció de censura amb el PSOE i Podem abans de prendre una decisió.

"Dins de Cs em consta que hi ha debat sobre si recolzar una moció o no, amb Podem que dona suport als independentistes. És una posició molt complicada" dins del partit taronja, ha sostingut en una entrevista a Antena 3, en què ha negat que la dimissió de Cifuentes "sigui un tema de Rajoy".

En la seva opinió, encara que el PP madrileny hagi deixat en mans del president el futur de la dirigent conservadora, Maíllo ha sostingut que retirar-se o no és un acte "personal i individual", i ha recordat que "encara queda molt fins al 7 de maig", data límit per debatre la moció de censura encapçalada pel portaveu socialista, Ángel Gabilondo. 

La versió de Cs i els dubtes al PP

Notícies relacionades

Malgrat això, Albert Rivera ha insistit aquest dilluns a seguir desafiant Rajoy: "O posa un substitut del PP o el substitut serà de la segona llista més votada", en referència a Gabilondo. "Al maig hi ha d'haver president interí", ha remarcat, en el seu cas en una entrevista a Tele 5. I si els populars difonen la idea que a Ciutadans hi ha un debat intern sobre si deixar o no caure Cifuentes, en el cas que el PP no busqui un relleu, els taronges sostenen que on hi ha una verdadera "batalla campal" és dins del PP. 

En aquest sentit, si el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va mostrar divendres certs dubtes al voltant de la versió de Cifuentes sobre el seu màster, aquest dilluns el portaveu popular al Parlament Basc, Borja Sémper, ha admès que hi segueixen havent "incògnites" i que al voltant de la titulació a la Universitat Rei Joan Carles algú "no ho està dient tot". En la seva opinió, "cada dia que passa amb aquest tema en l'aire es perjudica, no només la marca del PP, sinó el mateix exercici de la política".