INVESTIDURA

JxCat acorda amb ERC tenir una ràpida alternativa a Sànchez si perd els recursos judicials

Puigdemont es compromet a proposar un candidat en 48 hores després que sigui tombada l'última apel·lació

zentauroepp41777300 graf6894  barcelona  25 01 2018   los diputados de erc  raul180202132756

zentauroepp41777300 graf6894 barcelona 25 01 2018 los diputados de erc raul180202132756 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Junts per Catalunya i ERC han pactat una ràpida reacció a la possibilitat que la justícia rebutgi definitivament la sortida de Jordi Sànchez de la presó per anar al debat d'investidura. Segons l'acord, avançat per Nació Digital i que han confirmat a EL PERIÓDICO fonts de la negociació, Carles Puigdemont es compromet a proposar un nou candidat en 48 hores després que l'expresident de l'ANC vegi tombat l'últim recurs judicial.

Sànchez està a l'espera que la sala segona del Tribunal Suprem resolgui el recurs que va presentar dilluns en contra de la decisió del jutge Pablo Llarena de no permetre-li la llibertat ni el permís per anar al debat.

Notícies relacionades

Després de l'alt tribunal, la defensa té l'opció de recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que ha de resoldre en dos dies la petició. No obstant, aquesta via no sembla que pugui fructificar, tenint en compte el rebuig de dues peticions de particulars per anul·lar les condicions del Tribunal Constitucional sobre la investidura de Puigdemont.

Tretze conselleries

En l'acord entre JxCat i ERC, firmat dimarts en secret, també es detalla l'estructura del pròxim Executiu, amb 13 conselleries. El grup de Puigdemont controlaria Presidència, Interior, Governació, Empresa, Cultura i Territori, a més de la presidència del Govern, mentre que els republicans es quedarien la vicepresidència i la resta de departaments. La principal novetat és que Ensenyament passa a mans d'ERC.