EL DEBAT SOBIRANISTA

El president del Cercle de Directius de Parla Alemanya: "Els diputats catalans han après la lliçó"

Albert Peters crida també Rajoy a escoltar els "més de dos milions de persones que volen la independència"

zentauroepp42422819 barcelona 06 03 20018 pol tica roger torrent   en el c rculo180307102715

zentauroepp42422819 barcelona 06 03 20018 pol tica roger torrent en el c rculo180307102715 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El president del Cercle de Directius de Parla AlemanyaAlbert Peters, ha considerat aquest dimecres que tant el president del Parlament, Roger Torrent, com altres diputats catalans "han après la lliçó" del Tribunal Constitucional i evitaran tornar a incomplir la llei. En declaracions a Onda Cero després de la controvertida trobada amb Torrent, ahir dimarts, al Círculo Ecuestre, on un dels empresaris germànics va desitjar que tots els polítics independentistes vagin a la presó, Peters ha opinat en referència als sobiranistes que "tothom té dret a equivocar-se", però ha recalcat que el president del Parlament "està buscant un camí per no xocar amb la Constitució".

Notícies relacionades

L'empresari alemany ha lamentat el to "incòmode" de Karl Jacobi (que va advocar per la presó per als independentistes), però ha defensat que el seu grup sempre ha "parlat amb claredat" i ha apostat per donar la seva opinió "amb valentia i respecte". "Si els governs ens obliguen a complir les lleis, nosaltres també obligarem aquests governs a complir-les, això és democràcia", ha recalcat. En tot cas, ha descartat que Torrent s'hagi molestat per les crítiques que va rebre al Círculo Ecuestre: "Està acostumat a intercanviar opinions amb gent que no té la seva opinió, igual que nosaltres ens hem d'empassar que (Joan) Tardà ens digui nazis".

Per una altra part, Peters ha mostrat el seu malestar amb el president del Govern Mariano Rajoy, a qui li ha retret el seu immobilisme. Al seu parer, és important que així que hi hagi un nou Govern de la Generalitat es reprengui el diàleg amb l'Executiu central. "Tant el senyor Rajoy com el Rei ho són de tots els espanyols, també dels catalans. No parlar és el pitjor que poden fer. Han d'escoltar què volen els independentistes. Més de dos milions de persones volen la independència i tenen dret que se'ls escolti", ha afegit.