INVESTIDURA

La CUP s'abstindrà en una eventual investidura de Sànchez

Els anticapitalistes declinen la proposta de Junts per Catalunya

fcasals42375743 barcelona    barcelones    03 03 2018    politica    consell180303134622

fcasals42375743 barcelona barcelones 03 03 2018 politica consell180303134622 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

La CUP no ha acceptat la proposta de Junts per Catalunya. El consell polític dels anticapitalistes ha decidit aquest dissabte que en una eventual investidura de Jordi Sànchez els seus quatre diputats s'abstindran.

Si ho fan, l'expresident de l'ANC no serà investit, ja que amb Puigdemont i Comín a Brussel·les, la majoria independentista es queda en 68 diputats. Si la CUP no dona el seu , Junts per Catalunya i ERC en sumen 64, un menys que Ciutadans, els PSC, els comuns i el PP. Insuficients per investir Sànchez.

Notícies relacionades

Els cupaires han declinat recolzar Sànchez, encara que es blindi un acord programàtic que s'haurien de comprometre a complir JxCat ERC. Els militants de la CUP han triat entre tres opcions. El  a Sànchez sense condicions; el  a Sànchez condicionat a un acord programàtic, i el no, que impediria l'elecció de l'exlíder de l'ANC. 

Els republicans van deixar en mans de la CUP el seu aval a Sànchez. Van al·legar que aprovarien la seva candidatura a la presidència de la Generalitat sempre que hi hagi un pacte de Govern, punt que segueix el curs de les negociacions. Van condicionar el seu  a la decisió presa pels anticapitalistes, això sí, després que el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, insinués que Oriol Junqueras guarda la "legitimitat" per ser president a l'haver sigut vicepresident del Govern cessat. Però no el van proposar, i per això la CUP ha fet tirar endavant la seva decisió només amb el nom de Jordi Sànchez sobre la taula.