Anna Gabriel recolza des de Suïssa Valtonyc

L'exdiputada de la CUP trenca el seu silenci a les xarxes per recolzar el raper condemnat pel Suprem

zentauroepp40708724 dijous  28 setembre 2017 19 12  n ria juli   la portaveu par180219092928

zentauroepp40708724 dijous 28 setembre 2017 19 12 n ria juli la portaveu par180219092928

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Anna Gabriel i Josep Miquel Arenas Beltrán, més conegut per Valtonyc, han protagonitzat l'actualitat judicial d'aquest dimarts. L'exdiputada de la CUP, a l'anunciar la seva negativa a presentar-se aquest dimecres a declarar davant el jutge Pablo Llarena al Suprem. I el raper mallorquí per haver sigut condemnat per aquest tribunal. Gabriel ha trencat el seu silenci a les xarxes per solidaritzar-se amb el cantant després que el TS hagi ratificat la condemna de tres anys i mig per al músic per enaltiment del terrorisme, calúmnia i injúries greus a la Corona.

Notícies relacionades

"Les paraules volen soles, no es poden tancar dins d'una gàbia. Tot el meu suport Josep Valtonyc #FreeValtonyc", ha tuitejat Gabriel. La Sala Segona del Suprem ha rebutjat els arguments de l'acusat, que va defensar haver actuat en exercici dels seus drets a la llibertat d'expressió i a la creació artística, i va subratllar que el llenguatge del rap és "extrem, provocador, al·legòric i simbòlic". La sentència ara ratificada assenyala que els temes inclouen expressions de suport a les organitzacions terroristes GRAPO, ETA, i a alguns dels seus membres, així com contra el Rei i el president del Cercle Balear, Jorge Campos, contra qui es van dirigir les amenaces. Les lletres comporten, sosté el tribunal, "una alabança, no ja dels objectius polítics, sinó dels mitjans violents utilitzats per aquestes organitzacions terroristes". "Els referits continguts -afegeix- no queden emparats per la llibertat d'expressió o difusió d'opinions invocada per l'acusat i la seva defensa."

El tuit de Gabriel ha sigut l'única declaració pública que ha fet en tot el dia després que es conegués l'entrevista al diari suís Le tempsLe temps en què va anunciar que no pensava anar a declarar davant el Suprem. Gabriel ha mantingut estar processada "per la seva activitat política", al mateix temps que ha escudat la seva negativa a presentar-se davant el jutge Llarena censurant que "la premsa del Govern ja l'ha condemnat". Va reivindicar la seva "actitud pacífica" durant la campanya pel referèndum unilateral de l'1-O i va retreure que en els informes presentats per la Guàrdia Civil se la dibuixi com una "activista ferotge" que anima a la "desobediència".