DOCTORADA A HARDVARD

El currículum d'Elsa Artadi que menysté Albiol

La diputada de JxCat es va doctorar a la Universitat de Hardvard i va ser membre del Banc Mundial

elsa-artadi

elsa-artadi

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Elsa Artadi, diputada de Junts per Catalunya (JxCat) a qui el líder del PPCXavier Garcia Albiol, ha considerat que no té prou qualitats per presidir el nou Executiu català, és doctorada a Hardvard i ha sigut membre del Banc Mundial. Amb només 41 anys, té una trajectòria professional i acadèmica que desmenteix les asseveracions d'Albiol i que qüestiona les seves consideracions.

Albiol va aprofitar l'eventualitat que Artadi pugui ser nomenada presidenta de la Generalitat per desqualificar de nou una dona al·legant que "no està preparada per al càrrec" perquè "no ha demostrat absolutament res ni a nivell polític ni institucional". En una nova mostra de comentaris vexatoris a les dones, el popular va remarcar que "la institució no podria haver caigut tan baix ni ella aspirar a tant", i va reiterar, a preguntes dels periodistes, que s'ha de posar al capdavant de la Generalitat un Executiu "dels millors". 

Però el currículum d'Artadi, de 41 anys, desmenteix les valoracions d'Albiol. L'ara portaveu de JxCat es va llicenciar en Economia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), centre d'estudis on després va ampliar els seus coneixements cursant un màster de la mateixa disciplina. Després es va doctorar a la Universitat de Hardvard gràcies a una beca de la Fundació La Caixa.

Una trajectòria dedicada a l'Acadèmia

La seva experiència laboral ha estat vinculada especialment a la docència. Ha sigut professora a la Università Bocconi de Milà (Itàlia) durant cinc anys, docent adscrita a la UPF i a la Barcelona Graduate School of Economics, a més de professora en una universitat xinesa.

De la seva experiència professional destaca que hagi sigut membre del Banc Mundial a Casablanca (Marroc), consultora del mateix banc a Washington i membre de la European Economic Association. També ha treballat estretament amb l'economista Xavier Sala-i-Martín sent la seva mà dreta en diferents publicacions.

Notícies relacionades

El 2011 va fer el salt a la Generalitat com a assessora al Departament d'Economia del llavors conseller Andreu Mas-Colell, un mandat que es va popularitzar per les retallades en educació i sanitat, després de la implementació de mesures liberals que van disminuir l'Estat del Benestar. Dos anys després, va ser nomenada directora general de Tributs i Joc, des d'on va impulsar la Grossa de Cap d'Any. El 2015 va ser nomenada secretària d'Hisenda al mateix departament, i mesos després, directora general de Coordinació Interdepartamental de la Generalitat.

Curta militància al PDECat

La seva afiliació al PDECat va ser el 2016. Es va involucrar en la redacció de la ponència ideològica de la formació i va gestionar estudis i programes del primer equip que va llançar el partit. Va dimitir seguint el règim d'incompatibilitats i es va donar de baixa del partit poques setmanes abans del 21-D. Això sí, abans de configurar la llista de Puigdemont.