POLS SOBIRANISTA

Puigdemont no li agafa el telèfon a Torrent

L'expresident no atén fins a cinc trucades del cap del Parlament abans de posposar la investidura

Junts per Catalunya justifica que les trucades a l'expresident han sigut realitzades des d'un "número desconegut"

zentauroepp41763598 catalonia s sacked leader carles puigdemont addresses a pres180124143618

zentauroepp41763598 catalonia s sacked leader carles puigdemont addresses a pres180124143618 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

La tensió entre ERC i Junts per Catalunya, i concretament amb el principal, si no únic, capital d'aquesta força electoral, Carles Puigdemont, es troba en nivells màxims. Segons fonts republicanes, el president del Parlament, Roger Torrent, ha intentat contactar telefònicament amb l'expresident de manera infructuosa. Aquestes mateixes fonts afirmen que, aquest matí, Torrent ha trucat fins a cinc vegades, a intervals temporals, sense rebre mai resposta per part del candidat a la investidura.

Fonts de Junts per Catalunya han assegurat que l'expresident no ha agafat el telèfon a Torrent perquè les trucades li arribaven des d'un "número desconegut".

El cap de la Cambra catalana volia parlar amb el líder de Junts per Catalunya per comunicar-li precisament la seva decisió d'ajornar el ple d'investidura, i per argumentar-li que ho feia atenent la petició d'empara que Puigdemont va formular davant el Parlament ahir, dilluns. La falta de comunicació ha obligat Torrent a endarrerir uns minuts l'inici de la seva compareixença, convocada per a les 9.45 hores però que no ha començat fins passades les deu del matí.

Notícies relacionades

Cal recordar que en la reunió que tots dos van mantenir la setmana passada a Brussel·les, Torrent va reclamar la conformació ràpida d'un Govern que permetés desterrar l'aplicació de l'article 155, per part del Govern de Mariano Rajoy. La demanda va molestar visiblement l'expresident.

Torrrent ha decidit aquest dimarts posposar el ple d'investidura per presentar al·legacions a la resolució del Tribunal Constitucional que impedia una investidura a distància. Aquest moviment del president de la Cambra no ha agradat Junts per Catalunya, que ha denunciat que Torrent no els ha consultat l'ajornament. Els postconvergents consideren que es donen les "condicions polítiques" per celebrar el ple.