SUPORTS MUNICIPALISTES

Alternativa Ciutadana Rubí i Alternativa d'Esquerres Cornellà, entre les candidatures pro CUP

Guanyem Badalona i SOM Gramenet no s'han adherit als independentistes per decisions internes

Acte de la CUP Crida Constituent davant del Mercat Central de Cornellà.

Acte de la CUP Crida Constituent davant del Mercat Central de Cornellà. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest dimarts la CUP-Crida Constituent ha rebut el suport de nou candidatures municipalistes de la província de Barcelona de cara a les eleccions del 21-D, i ha considerat els ajuntaments com una "peça fonamental" en la construcció d'una república catalana.

En roda de premsa l'últim dia de campanya, la portaveu del secretariat nacional de la CUP i número 10 de la llista per Barcelona, Núria Gibert, ha remarcat que el municipalisme és una de les "potes" del projecte de la formació.

Gibert ha assegurat que els "cotilles" que imposa l'autonomisme i les limitacions de l'Estat fan impossible implementar polítiques innovadores des dels ajuntaments, per la qual cosa per a ells s'imposa una república com un imperatiu.

Candidatures que donen suport a la CUP

Les candidatures municipalistes que han mostrat el seu suport a la CUP per al 21-D són Alternativa Ciutadana de Rubí, Alternativa d'Esquerres de Cornellà, Alternativa d'Esquerrers del Prat, Capgirem Vic, Compromís per Cerdanyola, Compromís per Ripollet, Crida per Sabadell, Moviment Alternatiu Llinars i UM9-Sant Pere de Ribes.

Notícies relacionades

El regidor de Capgirem Vic Joan Coma ha assegurat que la CUP-Crida Constituent és la candidatura que millor trasllada les demandes municipalistes, i la segona tinenta d'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Conxi Haro, ha considerat que l'única manera de construir república és des del municipalisme.

Sobre la no adhesió de candidatures municipalistes com Guanyem Badalona i Som Gramenet -en la qual hi ha presència de la CUP-, ha dit que no hi ha hagut gaire temps per a reunions i que la seva decisió deu tenir a veure amb decisions internes, equilibris i prioritzar l'àmbit local.