CIUTADANS

Tensa entrevista de Terribas a Arrimadas: "Si és presidenta, ¿manarà vostè o Rivera?"

La candidata de Ciutadans replica a la periodista si fa la mateixa pregunta a tots els candidats

mati

mati

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tensa entrevista la d'aquest divendres al matí entre la líder de CiutadansInés Arrimadas, i la presentadora d'El matí de Catalunya RàdioMònica Terribas, que ha tingut el seu punt culminant en una pregunta: "Si aconsegueix formar govern, ¿qui manaria, Albert Rivera o vostè?", ha interpel·lat la periodista a la candidata, després d'haver tractat contundentment altres temes com el model educatiu que defensa el partit taronja, el suport al 155 o què proposa als catalans partidaris de la independència.

La reacció d'Arrimadas a la pregunta de Terribas ha sigut contundent: "Ui, aquesta pregunta em sembla..., no sé si l'ha fet a altres candidats". "També li pregunten a Puigdemont si qui mana és Artur Mas. ¿Qui té influència sobre Inés Arrimadas?", li ha repreguntat la directora de l'espai. "Jo tinc influència sobre mi mateixa, soc una dona autònoma que pren les seves pròpies decisions. (...) Si soc presidenta manaré jo", ha tancat la cap de llista de C's.

Però aquest no ha sigut l'únic moment de tensió, ja que totes dues s'han embrancat en discussions quan han tractat qüestions com el model d'immersió lingüística. Arrimadas ha negat haver arribat a un acord previ amb PSC PPC sobre aquest tema, tot i ser un tema fonamental i ha preguntat si el tripartit ho tenia tot acordat abans d'arribar a un pacte per governar la Generalitat.

Un altre punt de fricció durant l'entrevista ha sigut quan han abordat la marxa d'empreses de Catalunya. "¿Des de quin dia? ¿Caixabank i el Sabadell quin dia se'n van?", ha incidit Terribas. "De juliol a setembre la creació d'empreses ha caigut un 23% mentre que a Madrid ha pujat un 14%, abans de l'1 d'octubre, si és això el que em pregunta. 3.000 empreses no se n'han anat per una trucada del Govern d'Espanya", li ha replicat Arribades.

"No els donaré la independència"

Sobre què farà en cas que sigui investida presidenta de la Generalitat, Arrimadas ha destacat que treballarà per la "reconciliació" i que respectarà "tots els catalans". "No els diré traïdors, súbdits o fatxes", ha afegit. "Però què els oferirà als ciutadans que volen la independència?", li ha preguntat Terribas. "No els donaré la independència com no els l'ha donat el senyor Puigdemont, tampoc un referèndum de secessió ni un de sortida de la UE. (...) Als independentistes els proposo respecte, cosa que no ha fet Puigdemont amb nosaltres; dir la veritat perquè Puigdemont va prometre la independència i ens ha tret l'autonomia, i centrar-nos en les polítiques socials".

Notícies relacionades

"No ho aclarirem", li ha deixat anar la directora d'El matí. "Sí, sí, és clar que sí que ho he deixat molt clar, no hi ha varetes màgiques... La meva resposta és clara. No farem una votació per dividir la societat", ha respost la candidata.

La corrupció

Per últim, Terribas ha preguntat a Arrimadas sobre la posició del seu partit respecte a la corrupció del PP. "A vostès no se'ls veu gaire bel·ligerants en aquesta qüestió?". "Bé, més que bel·ligerants, no hem anat a la mateixa llista electoral que el PP com ha fet ERC amb el partit del 3%", ha respost. "Però no hi havia cap persona investigada en la llista del JxSí", ha afegit la periodista. "Bé, que jo sàpiga, no hi ha ningú imputat o investigat entre els diputats del PP".