PODEM

Julio Rodríguez guanya les primàries i liderarà Podem a Madrid capital

Era el candidat pactat entre Pablo Iglesias i Íñigo Errejón

Competia amb la llista que liderava l'anticapitalista Isabel Serra

img 2932

img 2932 / J.M. Prats

1
Es llegeix en minuts

L'ex cap d'Estat Major de la Defensa (Jemad) Julio Rodríguez serà el nou secretari general de Podem a la ciutat de Madrid a l'haver aconseguit la majoria dels vots en les eleccions primàries celebrades fins a la passada mitjanit, segons han indicat fonts del partit. La llista encapçalada per Rodríguez competia contra la que liderava la diputada regional del sector Anticapitalistes Isabel Serra. 

Des del 8 de desembre els 51.000 inscrits de Podem Madrid han pogut elegir entre Isabel Serra o Julio Rodríguez, aquest últim el candidat pactat entre el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el diputat Íñigo Errejón per al procés. 

El nou consell ciutadà de Podem a la ciutat de Madrid estarà integrat per 27 membres: 18 consellers -dels quals la llista encapçalada per Julio Rodríguez ha aconseguit 14- i 9 representants dels cercles, més el secretari general.

Coneguts els resultats, el mateix Julio Rodríguez ha inserit a Twitter el següent text : "Es confirma el mandat d'unitat de Vistalegre, amb més participació que el 2014. Moltes gràcies a les 8.199 inscrites i inscrits que ho han fet possible i al meu equip de @UnidasxMadrid". 

Felicitacions

Notícies relacionades

Tan bon punt s'han conegut els resultats d'aquestes primàries, s'han succeït les felicitacions per a l'ex Jemad a través de la xarxa social Twitter i així Pablo Iglesias ha animat Julio Rodríguez, Isabel Serra i els nous consellers "a treballar junts per seguir guanyant Madrid".

La portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero, també ha donat l'enhorabona al nou secretari general de la ciutat i al nou Consell Ciutadà a través de la mateixa xarxa social i ha assenyalat que ara "toca enfortir l'organització, amb pas ferm cap al 2019 perquè Madrid segueixi sent de les madrilenyes. Sí que es pot".