CAMPANYA ELECTORAL

Albiol acusa Puigdemont d'actuar com un "dictador de país subdesenvolupat"

Els populars asseguren que el Pacte del Tinell va ser l'inici del "sectarisme"

rjulve40559382 pla mig del president del ppc  xavier garc a albiol  en roda171016134742

rjulve40559382 pla mig del president del ppc xavier garc a albiol en roda171016134742 / Maria Belmez

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

No ha pogut ser al mateix escenari, però sí a la sala ubicada al pis superior. El PPC ha triat aquest divendres el Museu d’Història de Barcelona, lloc on es va forjar fa 14 anys el Pacte del Tinell, per reivindicar la "concòrdia" després de "molts anys de patiment" pel procés. Després d'una sèrie de reunions nocturnes en aquest lloc es va impulsar un Govern catalanista i d'esquerres entre el PSC, ERC i ICV, que va ser presidit pel socialista Pasqual Maragall, i que va deixar de banda els populars. "Aquí va començar tot, el 2003, aquest sectarisme que ens ha portat on som", ha inaugurat el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, davant una cinquantena de simpatitzants.

El convidat estrella del col·loqui ha sigut l'advocat i militant Adolfo Suárez Illana, que ha rematat que ara es troben "damunt" d'aquella sala perquè "representen la tolerància" davant un acord que va suposar "el pacte més ignominiós de la vida política per aïllar un adversari". Suárez Illana ha reivindicat la presidència del seu pare al capdavant del primer Govern després de la dictadura i ha defensat que, tot i "no ser escollit democràticament en un principi i ser nomenat a dit", va acatar les "lleis falangistes" sense "trencar-ne ni una" per preservar la "convivència dels espanyols".

Notícies relacionades

El candidat dels populars, Xavier García Albiol, ha agraït al seu progenitor que "restablís provisionalment la Generalitat de Catalunya" i nomenés un "gran home d'Estat" com Josep Tarradellas per capitanejar-la. "El teu pare no va ser elegit democràticament, però va demostrar que va ser un demòcrata", li ha dirigit al seu fill, i ha aprofitat l'ocasió per carregar contra el Govern destituït de Puigdemont. "A alguns els han elegit democràticament però han demostrat que actuen com si fossin autèntics dictadors de països subdesenvolupats", ha sentenciat.

"Espanya constitucional"

Després que Arrimadas reivindiqués el partit taronja com a "federalista" en una entrevista a TV-3, Albiol ha asseverat que se sent "molt orgullós" de formar part d'un partit que defensa l'"Espanya constitucional". Ha insistit que el seu partit és "previsible", ha criticat les allargades de mà de la resta de constitucionalistes a altres formacions, i ha sentenciat que no recolzarà cap reforma constitucional que signifiqui "provocar la voladura". "Això no són línies vermelles, són normes de convivència", ha afirmat.