CAMÍ DE LES URNES

Puigdemont demana el vot dels no independentistes per evitar un "155 'premium'"

El president del Govern cessat alerta que la victòria de Ciutadans empobriria Catalunya

zentauroepp41317939 terrassa 14 12 2017  pol tica   elecciones auton micas 21d j171214225843

zentauroepp41317939 terrassa 14 12 2017 pol tica elecciones auton micas 21d j171214225843

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president cessat, Carles Puigdemont, ha aprofitat la seva intervenció per videoconferència en un míting a Terrassa per demanar per primera vegada el vot dels no independentistes per a fer front al que ha definit com el "155 'premium'" que s'aplicarà, segons ell, si guanyen els partits constitucionalistes, el PSC, el PP i Ciutadans.

"Volem fer un país millor amb tots perquè estic convençut que un país millor és el desig de la immensa majoria de la gent de Catalunya, estiguin d'acord o no amb la independència", ha afirmat, i tot seguit ha afegit: "El que hem vist, la cara tenebrosa, fosca, de l'Estat espanyol, a la immensa majoria de la gent -també els que consideren que no hem de ser independents- no li agrada, més aviat l'espanta".

Discurs monotemàtic

La intervenció de Puigdemont s'ha dedicat gairebé íntegrament a atacar el PSC, al PP però especialment Ciutadans, una força que al quarter general de Junts per Catalunya es tem que obtingui un molt bon resultat el 21-D. Per això els dards han anat contra la llista d'Inés Arrimadas. "Si per un atzar tenen una possibilitat de governar, tindrem un 155 premium, 'extralarge', XXL; això que hem vist és la demo, la versió beta", ha ironitzat.

Notícies relacionades

En un to sempre contundent, Puigdemont ha fet negres pronòstics sobre el que suposaria la victòria de Ciutadans fins i tot per a les pròximes generacions: "Una Catalunya més pobre, dividida i inestable; menys lliure, sense llibertat d'expressió, amb persecució del discrepant; segur que aquesta és una Catalunya que encantarà a les empreses de l'Ibex 35 i de la llotja del Bernabéu, però no és la que volem".

Puigdemont ha sigut irònic també sobre un hipotètic Govern entre Ciutadans, PSC i PP en què el líder del PP, Xavier García Albiol, "tindria tots els números" per ser conseller de Cultura. "Presenten candidats menors i ens tracten com a menors d'edat", ha afirmat en un altre moment.