Santamaría prepara dos dies a Catalunya per ajudar Albiol i enarborar el 155

La vicepresidenta participarà dilluns i dimarts que ve en actes a Barcelona i Tarragona

La dirigent explicarà la intervenció de la Generalitat el 18 al Senat, tres dies abans del 21-D

undefined41070859 s agaro   jornades d economia   soraya saenz de santamaria 2171207182725

undefined41070859 s agaro jornades d economia soraya saenz de santamaria 2171207182725

2
Es llegeix en minuts

Les nefastes previsions electorals per al PP el 21-D han obligat Génova a reforçar encara més una campanya en la qual els populars ja volien una implicació important dels dirigents espanyols del partit i també del Govern al qual sustenta. Moltes enquestes col·loquen la formació de Mariano Rajoy en últim lloc: cauria dels 11 escons actuals a només 6 o 7. És el cas de l'últim sondeig del CIS, per exemple, i aquest d'EL PERIÓDICO. Una posició, l'última, molt complicada per alçar la veu després si el resultat entre els independentistes i els unionistes és ajustat. 

El PP vol posar tota la llenya al foc per evitar aquesta última posició i en això treballaran la cúpula del partit i l'Executiu gairebé en ple durant la campanya. Aquest divendres estaran a Catalunya la ministra María Dolores de Cospedal (en un acte al Bruc de Defensa) i Mariano Rajoy (que participarà en un dinar amb militants a Lleida). Dissabte, Cospedal viatjarà a Tarragona per fer un míting i l'operació per salvar el PPC continuarà la setmana que ve amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. La número dos de la Moncloa, en qui Rajoy va delegar les funcions de Carles Puigdemont Puigdemont i part de les d'Oriol Junqueras quan es va aplicar l'article 155 de la Constitució (el 28 d'octubre), té previst estar dos dies a Catalunya. Segons fonts que participen en l'organització dels actes, Santamaría anirà dilluns a la tarda a un acte amb empresaris a Barcelona i, l'endemà, viatjarà fins a Tarragona per a un acte pròpiament electoral amb el candidat a la Generalitat, Xavier García Albiol

Aquestes últimes cinc setmanes, la vicepresidenta ha intentant mantenir una distància temàtica i física amb Catalunya (només ha anat a la Trobada d'Economia de S'Agaró), perquè la seva presència a la comunitat i els seus comentaris no interferissin en el desenvolupament del 155. El desplegament del precepte constitucional està sent "asèptic" per voluntat del Govern central, va defensar aquest dilluns passat al Senat el seu número dos al Ministeri d'Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro. Ara, en canvi, amb les urnes a prop i la caiguda lliure en les enquestes, Albiol i el PP consideren oportú intensificar l'estratègia de recordar als votants que el 155 que ha portat la "normalitat i la tranquil·litat a Catalunya" l'ha aprovat el Govern de Rajoy i no Ciutadans (que el CIS col·loca en empat amb ERC). I Santamaría és, a nivell pràctic, l'encarregada de portar el dia a dia d'una Generalitat en stand-by per les eleccions. És la principal representant del 155.

Al Congrés i al Senat

Notícies relacionades

La vicepresidenta, a més, abordarà la setmana que ve el tema català a la comissió de despeses reservades del Congrés (la coneguda com a secrets oficials), ja que anirà a informar de les "ingerències russes" al voltant de l'1-Oingerències  que el Govern espanyol ha denunciat davant la premsa i Brussel·les. 

I encara una altra vegada, el dia 18, Santamaría tornarà a treure pit del 155 al Senat, on informarà del desenvolupament de la intervenció. Només faltaran tres dies per a unes eleccions i per saber quina part de la societat catalana premia la gestió del PP de la crisi territorial amb el seu vot.