MESURES CAUTELARS

La policia municipal de Madrid retira l'arma i la placa a tres dels agents que van amenaçar Carmena

L'ajuntament suspèn temporalment de funcions els membres del grup de WhatsApp identificats

img 8173

img 8173 / Agustin CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Efe

L'Ajuntament de Madrid ha obert expedients disciplinaris a tres policies locals pels insults i les amenaces de mort en un xat a l'alcaldessa Manuela Carmena i altres polítics, periodistes, sindicalistes i immigrants, segons fonts del consistori. Després de la posada en marxa d'una investigació per part d'Afers Interns del cos local, s'han aplicat mesures cautelars, que inclouen la suspensió temporal de funcions, la retirada temporal de l'arma i la credencial reglamentària, i la prohibició de l'accés a les dependències de la Policia Municipal sense autorització.

Els investigadors han "identificat diverses faltes molt greus i greus", segons les mateixes fonts. En paral·lel als expedients disciplinaris, el regidor de Seguretat, Javier Barbero, ha explicat que l'Ajuntament de Madrid s'ha personat en la causa perquè creu que aquests tres policies han incorregut en un delicte d'odi. Les amenaces anaven dirigides, a més de Carmena, al líder de PodemPablo Iglesias; al portaveu adjunt d'ERC al Congrés Gabriel Rufián i als periodistes de La Sexta Antonio García Ferreras Ana Pastor.

La Policia Municipal va tenir constància el dilluns 13 de novembre que un agent va denunciar un possible delicte d'odi en els comentaris fets en un xat de companys i també amenaces a ell per haver-los recriminat el fet, i el consistori ho va traslladar a la fiscalia, al deganat dels jutjats i a Afers Interns del cos.

"Insultada i vexada"

Notícies relacionades

L'ajuntament s'ha personat en la causa, ha sostingut Barbero, "primer, perquè un funcionari públic ha sigut amenaçat; segon, perquè és possible que hi hagi delicte d'odi en totes aquestes consideracions, i tercer, perquè la màxima responsable de la policia municipal, que és l'alcaldessa, ha sigut insultada i vexada. I també perquè es fa un mal molt important a la imatge de l'ajuntament i de la Policia".

El regidor ha dit que "és una qüestió que transgredeix els mínims" i que "no hi ha d'haver al cos" persones amb aquestes actituds, en concret "gent que arriba a fer un enaltiment del nazisme i que és capaç de dir que a l'immigrant se li han de posar casquets al crani i donar-hi cops de martell".