ELECCIONS AL PARLAMENT

EL PERIÓDICO publica aquesta tarda una enquesta d'intenció de vot de cara al 21-D

El sondeig de GESOP s'ha realitzat després de l'aplicació del 155 i de l'empresonament del Govern

parlamentvacio2

parlamentvacio2

1
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO publicarà aquest diumenge a la tarda una enquesta d'intenció de vot de cara a les eleccions al Parlament del 21-D. El sondeig ha sigut elaborat per a aquest diari pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) en un moment de màxima tensió a Catalunya després de l'aplicació, per part de l'Estat, de l'article 155 de la Constitució, l'empresonament de la meitat del Govern i la fugida a Bèlgica de l'altra meitat, amb Carles Puigdemont al capdavant.

L'enquesta, realitzada després de l'aplicació del 155 i la convocatòria d'eleccions, analitza la intenció de vot dels catalans si les eleccions autonòmiques se celebressin avui i ofereix un retrat de la composició del Parlament resultant.

Notícies relacionades

El sondeig també recull l'opinió dels catalans sobre l'aplicació del 155, sobre l'empresonament de la meitat del Govern i sobre la fugida a Bèlgica de Puigdemont.

El 22 d'octubre EL PERIÓDICO ja va publicar un sondeig, realitzat abans del 155, que reflectia que en unes eleccions l'independentisme mantindria la seva majoria sense arribar al 50% de vots. Segons aquesta enquesta, ERC guanyaria els comicis amb 44 diputats, el PDECat seria quarta força amb 19 i la CUP resistiria (9-10).