RECURS

Junqueras al·lega que la presó vulnera el seu dret a participar en el 21-D

L'exvicepresident presenta amb Romeva, Bassa i Mundó el seu recurs contra la presó preventiva decretada per la jutge Lamela

junqprats

junqprats

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la Generalitat cessat, Oriol Junqueras, i els exconsellers del Govern cessat Raül Romeva, Carles Mundó i Dolors Bassa han al·legat en el seu recurs davant l'Audiència Nacional que pateixen "una situació d'indefensió evident", amb el seu empresonament des de dijous passat, en dos centres penitenciaris de Madrid. Així mateix, al·lega que amb aquesta mesura cautelar es vulnera el seu dret "a la participació política" en les eleccions del pròxim 21 de desembre. 

En el seu recurs de reforma, presentat davant la magistrada Carmen Lamela, l'advocat d'aquests quatre investigats, Andreu van den Eynde, reclama que s'admeti la querella de la fiscalia que va donar origen a la causa perquè, considera, no és més que una "curiosa interpretació novel·lada del que ha passata Catalunya en els últims dos anys".

Notícies relacionades

El lletrat està plenament convençut de la inexistència de responsabilitat penal: "Ni existeix delicte de rebel·lió, ni de sedició, ni malversació de cabals públics, ni prevaricació ni desobediència", sosté en el seu escrit. Així mateix, rebat els arguments de risc de fuga, reiteració delictiva i ocultació de proves en què es va basar la magistrada per dictar la presó incondicional.

En el text, la defensa de Junqueras, Romeva, Mundó i Bassa també recorre la fiança de 6,2 milions d'euros que la magistrada va fixar als membres del Govern cessats, que la defensa considera "prematura" i infundada, perquè no hi ha cap prova que es gastés aquesta xifra en la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.